Να επιβληθούν κυρώσεις στη Τουρκία,ζητά Κύπρια ευρωβουλευτής

Οι τουρκικές προκλήσεις και οι απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή την έναρξη των ερευνών για εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, θα συζητηθούν ξανά στα πλαίσια της επικείμενης συνεδρίας της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου της Ευρωβουλευτού Αντιγόνης Παπαδοπούλου(ΔΗΚΟ, Σ&Δ), στη συνεδρία θα παρευρίσκονται Τούρκοι βουλευτές της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, καθώς και ο Επίτροπος της Κομισιόν για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε και Τούρκος Υπουργός αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Εγκεμέν Μπαγίς.

Σε παρέμβασή της στη συζήτηση που έγινε για προετοιμασία της συνεδρίας, η κ. Παπαδοπούλου υπέδειξε πως είναι αδιανόητο να μην επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία, η οποία συνεχίζει να συμπεριφέρεται προκλητικά και με θράσος απέναντι στην ΕΕ.
Η Ευρωβουλευτής σημείωσε ότι θα έπρεπε να γίνει συγκεκριμένη αναφορά για επιβολή κυρώσεων και στην Έκθεση Προόδου της Τουρκίας.
Στη συνεδρία της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Για το θέμα αυτό, η κ. Παπαδοπούλου επανέφερε συγκεκριμένες πρόσφατες περιπτώσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τις οποίες ήδη απευθύνθηκε, με γραπτή ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τέλος, εισηγήθηκε να κληθεί στην συνεδρία ο κ. Τόμας Χάμαμπεργκ, Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης, αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έτσι ώστε να ακουστούν οι εντυπώσεις του από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία.
 

SigmaLive