«Νταβατζής» στα κατεχόμενα της Κύπρου.Αυτός είναι ο ρόλος της τουρκικής πρεσβείας

Φοβερές διαπιστώσεις για το ρόλο <<νταβατζή>> της τουρκικής πρεσβείας στην κατεχόμενη Κύπρο , την αυτοαποκαλούμενη << ΤΔΒΚ>>, κάνει σε άρθρο του στην αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα ο αρθρογράφος κ. Yusuf Kanli.  Παρά την κριτική που συνήθως ασκεί στη στάση του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν στο Κυπριακό, ο κ. Yusuf Kanli διευκρινίζει ότι αυτό δε σημαίνει ότι θα προτιμούσε οι Τουρκοκύπριοι να υποκύψουν στις απαιτήσεις, όπως λέει, των Ελληνοκυπρίων. Στο άρθρο γνώμης του στη Hurriyet Daily News με τίτλο “The lesser of two evils” ο κ..Kanli υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων σε περίπτωση που θα εξαναγκάζονταν, λόγω της απομόνωσης τους, να επιλέξουν μεταξύ του να γίνουν ή  «ο 82ος νομός της Τουρκίας» ή μια μειονότητα σε ένα κράτος που το πάνω χέρι θα είχαν οι Ελληνοκύπριοι θα επέλεγαν – υποστηρίζει – αναμφισβήτητα το πρώτο ( σσ βεβαίως υπάρχουν και εντελώς αντίθετες εκτιμήσεις και δημόσιες απόψεις).
 
Ακριβώς για το λόγο που έχει αυτήν την άποψη ο αρθρογράφος έχει μεγαλη σημασία η σηνέχεια του άρθρου του όσον αφορά την κατασταση στην κατεχόμενη Κύπρο  και το ρόλο της τουρκικής πρεσβείας:

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την όποια αδιαλλαξία- όπως υποστηρίζει –  των Ελληνοκυπρίων και αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας, γεγονός παραμένει, τονίζει,  ότι η Τουρκία τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει όσον αφορά το Κυπριακό μια έντονα νέο-αποικιακή στάση. Το κυβερνών κόμμα στην Τουρκίας ΑΚΡ – γράφει – έχει μετατρέψει την τουρκική πρεσβεία στην «ΤΔΒΚ» σε γραφείο Διοικητή, παραγκωνίζοντας τον τουρκοκυπριακό διοικητικό μηχανισμό με στόχο τη δημιουργία μιας νέας, συντηρητικής και θρησκευόμενης «ΤΔΒΚ», υποστηρίζει ο αρθρογράφος, καταλήγοντας ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι προς το συμφέρον ούτε των Τουρκοκυπρίων  ούτε των Ελληνοκυπρίων.