Ο ΛΑΟΣ δεν αποκλείει δολιοφθορά στη Κύπρο.

 Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε δολιοφθορά η έκρηξη που συντάραξε τη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο και στοίχισε τη ζωή σε 12 άνδρες, προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς και έπληξε τις υποδομές του νησιού.

  

  Ο ΛΑ.Ο.Σ. μέσω του εκπροσώπου του Κ. Αϊβαλιώτη άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το κόμμα του δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο και σε δήλωσή του έκανε λόγο για την γεωστρατηγική θέση της Κύπρου η οποία όπως είπε, απαιτεί συνεχή και αδιάλειπτη προσοχή, αλλά και για την ανάγκη συμπαράστασης από την χώρα μας στις έρευνες της κυπριακής κυβέρνησης «ιδίως σε ότι αφορά στις πληροφορίες».

   

Την ίδια ώρα ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε με έμφαση ότι η υπόθεση αυτή πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος «και υπό μια οπτική γωνία που να καλύπτει κάθε ενδεχόμενο».

   

Κατά την εκτίμηση του κ. Βορίδη το επίπεδο της πολιτικής ευθύνης φτάνει μέχρι την κορυφή της κυπριακής πολιτικής ιεραρχίας.

   

«Η ζημιά είναι τόσο μεγάλης έκτασης που δεν μπορεί παρά να εμπλέξει το σύνολο της πολιτικής ιεραρχίας» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βορίδης.

    Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα σε επίπεδο και πολιτικό και διοικητικό, και πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος ώστε να δει κάποιος τι μέτρα είχαν ληφθεί, πως επελέγη η συγκεκριμένη τοποθεσία. Πρέπει να εμπλέξει η έρευνα όλους όσοι ενεπλάκησαν» είπε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ.

   

Χαρακτήρισε επίσης το τραγικό συμβάν στη ναυτική βάση «σκληρό χτύπημα για την Κύπρο που έπληξε τις υποδομές» ειδικά μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου.