Ο Χριστόφιας στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.

 Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου ευχήθηκε καλές γιορτές 

    σε αξιωματικούς και οπλίτες και χάρισε αναμνηστικά δώρα.

   

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μιλώντας στους άνδρες της ΕΛΔΥΚ, τους ευχήθηκε να έχουν μια καλή και καρποφόρα παραμονή και να συμβάλουν στην αποτρεπτική δύναμη της Εθνικής Φρουράς και της Κύπρου. 

   

«Έχω γνωρίσει την ΕΛΔΥΚ από κοντά σε πολύ δύσκολες και τραγικές στιγμές, την ώρα που προδομένοι οι οπλίτες της έδιναν μάχες ζωής και θανάτου για να κρατηθεί ο εισβολέας μακριά από το αεροδρόμιο Λευκωσίας», ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος. 

    

   

Είπε ότι το 1974 υπηρέτησε ως νοσοκόμος στο Υγειονομικό και την ώρα της επιστράτευσης κλήθηκε για τραυματιοφορέας στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας και είδε με τα ίδια του τα μάτια πόσο ηρωικά αγωνίστηκαν τα παιδιά της ΕΛΔΥΚ για να κρατήσουν το αεροδρόμιο και το κράτησαν. «Αυτά τα συναισθήματα και τα αισθήματα τα κουβαλώ μαζί μου και θα τα πάρω στον τάφο τιμώντας αυτά τα ηρωικά παιδιά», τόνισε. 

    

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχαρίστησε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, τις πολιτικές δυνάμεις και τους απλούς ανθρώπους, διότι, όπως είπε, συνεχίζουν με ζήλο, με αγάπη, να στέκονται στο πλευρό της Κύπρου. 

    

   

«Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα διαβούμε τα αγκάθια της τραγωδίας, θα επανενώσουμε την Κύπρο και το λαό μας και κάποια στιγμή επιτέλους να χαρούμε όλοι μαζί την ελευθερία σε αυτό τον τόπο», κατέληξε ο Κύπριος Πρόεδρος.