Ο …μπαλαδόρος Μπαγίς έφαγε γκολ!

Να ποδοσφαιροποιήσει το Κυπριακό με κακής ποιότητας χιούμορ επιχείρησε ο γενικά λαλίστατος  τούρκος Υπουργός ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, μετά την αρνητική απάντηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πρόταση που έκανε στον κ Χριστόφια να παρακολουθήσουν μαζί των αγώνα Φενέρμπαχτσε-ΑΕΛ.  
 
 Συγκεκριμένα η εφημερίδα Hurriyet με τον τίτλο « Οι Ε/κ παίζουν ποδόσφαιρο εκτός κανονισμών» γράφει ότι ο  τούρκος Υπουργός ΕΕ κ. Εγκεμέν Μπαγίς μετά την αρνητική απάντηση των »Ελληνοκυπρίων» για την πρόταση που έκανε στον κ Χριστόφια να παρακολουθήσουν των αγώνα Φενέρμπαχτσε-ΑΕΛ και τον χαρακτηρισμό ότι »στερείται σοβαρότητας», είπε ότι υπάρχει ένα ρητό που λέει « Ο επισκέπτης τρώει αυτό που βρίσκει και όχι αυτό που ελπίζει» . 
Ο κ Μπαγίς υπενθύμισε ότι κατ άρχήν η ιδέα για ψάρι στο Βόσπορο είχε προέλθει από τον κ Χριστόφια και είπε « Γιατί τώρα το γεγονός ότι θυμούμαστε αυτό θεωρείται κάτι ανέφικτο;» . Ο κ Μπαγίς είπε πως η «Ελληνοκυπριακή πλευρά» στο Κυπριακό παίζει πάντα …ποδόσφαιρο …εκτός κανονισμών και πρόσθεσε: « Η Ελληνοκυπριακή πλευρά πάντοτε παίζει αντί με 11 , με …12 -13 άτομα και προσπαθεί να κάνει κάτι βάζοντας με το …χέρι την μπάλα στο …τέρμα. Στο θέμα του Κυπριακού επιθυμούμε …νόμιμο, …κατάλληλο και …σωστό ποδόσφαιρο , διπλωματία και λύση. Πέρασαν οι εποχές που η Ελληνοκυπριακή πλευρά στο Κυπριακό έβαζε γκόλ με …οφσάϊντ»