Οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν το στρατό κατοχής.Αποτελέσματα έρευνας

Xαστούκι στον Αττίλα και την Αγκυρα και από τους Τουρκοκύπριους.Έρευνα που έγινε στην Κύπρο και την «ΤΔΒΚ» για το ρόλο της Τουρκίας στο νησί κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου-Μαϊου στη βάση συνεντεύξεων με διαμορφωτές κοινής γνώμης στην Κύπρο και την «ΤΔΒΚ» κατέληξε σε αρνητικά για τον στρατό κατοχής  συμπεράσματα. 

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της Today’s Zaman με τίτλο “Cyprus support reduction of Turkish troops on island” (http://www.todayszaman.com/newsDetail_getNewsById.action?newsId=285422) η έρευνα δείχνει ότι:

α. Και οι δύο κοινότητες τάσσονται υπέρ της μείωσης των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί και της εποπτείας της τουρκοκυπριακής  αστυνομίας από τον τουρκικό στρατό, ενώ επεσήμαναν ότι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται ενίοτε η τουρκική κυβέρνηση προσβάλει τους δύο λαούς.

β. Οι Τουρκοκύπριοι  επιθυμούν η Τουρκία να στηρίξει οικονομικά και πολιτικά την «ΤΔΒΚ», σεβόμενη όμως παράλληλα την «ανεξαρτησία» της ενώ οι Ελληνοκύπριοι φαίνεται να εστιάζουν περισσότερο στην απευθείας επικοινωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων μέσω διαλόγου, μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οικονομικής ανάπτυξης

Η ίδια είδηση δημοσιεύεται και στην Hurriyet Daily News με τον τίτλο “No sympathy for Turkish army in Cyprus: Report” (http://www.hurriyetdailynews.com/no-sympathy-for-turkish-army-in-cyprus-report.aspx?pageID=238&nid=24685&NewsCatID=338)