Οι Τουρκοκύπριοι δίνουν ρεύμα στη Κύπρο.

Η τουρκοκυπριακή εταιρεία ηλεκτρισμού έκανε αποδεκτή αίτηση για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος, στο δίκτυο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). Την αίτηση υπέβαλε ο πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), Μάνθος Μαυρομάτης. 

   

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η αίτηση έγινε με την έγκριση της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, έπειτα από νομική συμβουλή της Γενικής Εισαγγελίας. Εξηγεί, παράλληλα, ότι η διακίνηση ηλεκτρισμού καλύπτεται από τον κανονισμό της «Πράσινης Γραμμής».

   

Στις πολύ δύσκολες συνθήκες που διέρχεται σήμερα ο τόπος, αναφέρει ο εκπρόσωπος, αυτό το γεγονός ενισχύει την προσπάθεια της ΑΗΚ, να ανταποκρίνεται καλύτερα στη ζήτηση και στις ανάγκες για ηλεκτρικό ρεύμα για ομαλότερη λειτουργία της κυπριακής οικονομίας και για την εξυπηρέτηση των νοικοκυριών.

   

Αυτό το γεγονός, προσθέτει, θα δώσει τη δυνατότητα στην ΑΗΚ να προβαίνει στην αναγκαία συντήρηση των υφιστάμενων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.