Οι Τουρκοκύπριοι φοβούνται δήθεν…πόλεμο!

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση προκειμένου να απαντήσει σε σχόλια του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου επί δήθεν δηλώσεων του Προέδρου Χριστόφια ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για πόλεμο.

    

   

Ο κ. Στεφάνου εξέφρασε έκπληξη για τη δήλωση του Ντερβίς Ερογλου, τονίζοντας ότι ουδέποτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκαμε τέτοια δήλωση.

    

   

Ο κ. Στεφάνου αναφέρει ότι τα τουρκικά και τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης διαστρέβλωσαν δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στη διάρκεια επισκέψεών του σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς με την ευκαιρία των γιορτών του Πάσχα.

    

   

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτει, είχε τονίσει ότι «εργαζόμαστε για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού και ότι η Εθνική φρουρά θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να χρησιμοποιηθεί μόνο ως δύναμη αποτροπής, αν και εφόσον χρειαστεί».

    

   

Ο κ. Ερογλου όμως, αναφέρει ο κύριος Στεφάνου, απροβλημάτιστα και χωρίς κανένα ενδοιασμό προέβη σε σχόλια που προκαλούν ζημιά τόσο στη διαπραγματευτική διαδικασία όσο και στο πολιτικό κλίμα, που πρέπει να υπάρχει.

    

   

«Δεν μπορεί ηγέτες να απαντούν σε διαστρεβλωμένες ή και ανύπαρκτες δηλώσεις, όπως έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Ερογλου, προκαλώντας αχρείαστο θόρυβο και αναστάτωση. Εκτός κι αν αυτός είναι ο στόχος», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

    

   

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως για το θέμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει επιστολή στον κ. Ερογλου.

    

   

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει δήθεν μήνυμα του Προέδρου Χριστόφια ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για πόλεμο, ανέφερε ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά δεν εργάζεται για πόλεμο αλλά για ειρήνη. 

    

   

«Εμείς δεν εργαζόμαστε για πόλεμο, αλλά για μια βιώσιμη, αιώνια ειρήνη και το να μιλάς για πόλεμο και να εξοπλίζεσαι δεν είναι σωστό», είχε πει ο κ. Ερογλου.

    

   

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χαρακτήρισε επίσης τη δήθεν δήλωση Χριστόφια ως προεκλογικό μήνυμα. 

    

   

Σε ερώτηση με ποιον θα πολεμήσουν οι Ελληνοκύπριοι, ο Ντερβίς Ερογλου απάντησε πως εάν η σκέψη για εξοπλισμό και πόλεμο αφορά την Τουρκία, αυτό είναι αδύνατο, αλλά αν αφορά τους Τουρκοκύπριους ο κ. Χριστόφιας προκαλεί ζημιά στον εαυτό του.