«Οι συνομιλίες για τη Κύπρο ,απέτυχαν»,δηλώνει ο υπ.Άμυνας

«Οι συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών δεν αποδίδουν και η τριμερής της Νέας Υόρκης απέτυχε», δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης. Σε επικήδειο λόγο του στην εκκλησία Αγίας Μαρίνας στη Δορά, στην κηδεία του ήρωα Αντρέα Ζαχαρία Σάββα, πεσόντα κατά την τουρκική εισβολή, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι «η καλή θέληση και η πολιτική βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν είναι αρκετή για να φτάσουμε σε βιώσιμη λύση στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου».

Ανέφερε ότι «η διχοτομική αδιαλλαξία και οι υπαναχωρήσεις της τουρκικής πλευράς δεν επιτρέπουν καμία αισιοδοξία, εμείς, ωστόσο, εμμένουμε στο συμφωνημένο πλαίσιο της ομοσπονδιακής λύσης αλλά και στη διαδικασία που προβλέπεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Επαναβεβαίωσε ότι «επιδιώκουμε και εργαζόμαστε για τη λύση, σε καμία, όμως, περίπτωση δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής, ούτε να υποκύψουμε στους όρους του κατακτητή, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού στη γη των πατέρων του, και αυτό να μην το περιμένει κανείς».

Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «μπορεί οι συνθήκες να είναι δύσκολες, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με θέληση και συνέπεια να ανατρέψουμε την κατοχή, να ανακόψουμε τον εποικισμό, να αποτρέψουμε τον εφιάλτη και την κατάρα της διχοτόμησης».

Πρόσθεσε ότι «η ενότητα σήμερα δεν είναι απλώς αναγκαία, είναι όρος επιβίωσης, για αυτό θα πρέπει να αφήσουμε τον διχασμό στο παρελθόν».

Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι «δεν είναι η ώρα για τα εύκολα λόγια, τα μεγάλα, είναι η ώρα της ευθύνης, της συνολικής και συλλογικής προσπάθειας».

«Με σοβαρότητα, μεθοδικότητα και αξιοπιστία μπορούμε να φέρουμε καλύτερες ημέρες για τον τόπο μας και μήνυμα αισιοδοξίας στον λαό μας», είπε ο κ. Ηλιάδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ