«Παγκόσμιο ενεργειακό κέντρο η Κύπρος». Τι μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ για τη Λευκωσία

ΒΒC, «Financial Times» και η αμερικανική «The Wall Street Journal» σημειώνουν ότι η Κύπρος είχε σφυροκοπηθεί από τους οίκους αξιολόγησης για δημοσιονομικά ολισθήματα, είχε αποκλεισθεί από τις διεθνείς αγορές και είχε πληγεί από μια μεγάλη έκρηξη που κατέστρεψε τον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό.

Εκτιμούν ότι τα ευρήματα όχι μόνο θα καλύψουν τις ανάγκες της Κύπρου για μακρό χρονικό διάστημα, αλλά και θα τη μετατρέψουν σε εξαγωγική χώρα φυσικού αερίου.

Σε παγκόσμιο ενεργειακό κέντρο μετατρέπεται, στο μεταξύ, η Κύπρος, ενώ την ανιούσα αναμένεται να πάρει το επενδυτικό ενδιαφέρον απ’ όλο τον κόσμο.

Το φυσικό αέριο αναμένεται να φθάσει στο νησί το 2015, ενώ επόμενο βήμα αποτελεί η έρευνα για πετρέλαιο, γεγονός που θα επιφέρει άμεσα οφέλη στην οικονομία.

Όλες οι ενδείξεις στην περιοχή συνηγορούν και στην ύπαρξη πετρελαίου στα κυπριακά οικόπεδα, κάτι που θα έχει τεράστια οφέλη για την Κύπρο. Οι επόμενες μέρες θέλουν τους ιθύνοντες να μελετούν στρατηγικές για την εκμετάλλευσή του και τη δημιουργία υποδομών.

Η Νoble Energy θα διενεργήσει πρώτα έρευνες για πετρέλαιο στο ισραηλινό οικόπεδο Λεβιάθαν, ο εντοπισμός του οποίου θα της ανάψει το πράσινο φως για έρευνες και στην Αφροδίτη αρχές του 2012, αφού η γεωλογία στα δυο οικόπεδα είναι πανομοιότυπη.

Η κυβέρνηση αξιολογεί τις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται στο κυπριακό, μετά τον εντοπισμό φυσικού αερίου, δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. Πρέπει να αποτελέσει, υποδεικνύει, παράγοντα προώθησης της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή και κίνητρο για την επίλυση του κυπριακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

«Το Κυπριακό,μπορεί να λυθεί σωστά,λόγω φυσικού αερίου»

Πετρέλαιο στο Αιγαίο:μια προφητική ομιλία στη Βουλή,με συγκλονιστικά στοιχεία και προβλέψεις

Πάνω από 100 δισ. η αξία του κοιτάσματος!Φθάνει για…210 χρόνια!

Αλλάζει τα πάντα το κοίτασμα στη Κύπρο.Και πρώτα τους ελληνικούς εξοπλισμούς!

sigmalive