Τη παραίτηση της «κυβέρνησης» των κατεχόμενων ζητούν οι τουρκοκύπριοι!

Η τουρκοκυπριακή συντεχνιακή πλατφόρμα, που διοργάνωσε το χθεσινό μεγάλο συλλαλητήριο στην κατεχόμενη Λευκωσία, κάλεσε τη λεγόμενη κυβέρνηση του Ντερβίς Έρογλου να παραιτηθεί και αξίωσε να αποσυρθεί το οικονομικό πακέτο που ετοίμασε η τουρκική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς το «καταστροφικό».

   

Η πλατφόρμα αξίωσε επίσης συνταγματικές αλλαγές και προειδοποίησε ότι αν η ψευδοκυβέρνηση δεν τερματίσει την έκδοση «νομοθετημάτων» και «διαταγμάτων» για εφαρμογή του πακέτου μέχρι τις 25 Μαρτίου, θα επανέλθουν τα απεργιακά μέτρα και οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν από την πλατεία Ινονού έξω από τη λεγόμενη βουλή του κατοχικού καθεστώτος.

   

Σε γραπτή δήλωσή του, ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας τουρκοκυπρίων δασκάλων Σενέρ Ελτσίλ προειδοποίησε ότι όσο συνεχίζεται το «πρωτόκολλο συνεργασίας» με την Τουρκία, θα συνεχίζονται ο αγώνας των Τουρκοκυπρίων και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

   

«Οι Τουρκοκύπριοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να διοικούν μόνοι τους τούς εαυτούς τους σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή», ανέφερε στη δήλωσή του.

   

Ο πρόεδρος του κυρίου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Φερντί Σογιέρ κάλεσε την ψευδοκυβέρνηση να παραιτηθεί, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς επισήμανε την ομοψυχία των Τουρκοκυπρίων, αναφέροντας ότι «Τουρκοκύπριοι με διαφορετικές φωνές, μπόρεσαν να πουν το ίδιο τραγούδι».