Tοξικές ή ραδιενεργές ουσίες από τις εκρήξεις στη Κύπρο;

Tοξικές ή ραδιενεργές ουσίες από τις εκρήξεις στη Κύπρο;

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τι ήταν τα πυρομαχικά που εξεράγησαν στη Κύπρο ,σκορπώντας θάνατο; Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων έχει τις δικές του υποψίες και εκτιμήσεις,οι οποίες κάνουν λόγο ακόμη και για τοξικές ή ραδιενεργές ουσίες.

“Παρατηρώντας τις καταστροφές στη γύρω περιοχή αντιλαμβανόμαστε ότι η ισχύς της έκρηξης ήταν εξαιρετικά μεγάλης ισχύος.

Παρατηρούμε το χαρακτηριστικό βύθισμα σε μεταλλικές κατασκευές ακόμη και στα αυτοκίνητα που υποδεικνύουν ότι το ωστικό κύμα ήταν ισχύος τουλάχιστον μερικών τόνων νιτρογλυκερίνης.

Τέτοιες εικόνες βλέπουμε μόνο σε πυρηνικές εκρήξεις και η περίπτωση αποτελεί ένα από τα πιο απίστευτα στρατιωτικά ατυχήματα στην ιστορία. Έχουμε πολλές υποψίες για τα υλικά που υπήρχαν στο εσωτερικό των κοντέινερς, δήλωσε ο Διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Όπλων στα ΜΜΕ και τόνισε ότι πρέπει άμεσα να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος των υλικών διότι δεν αποκλείονται οι τοξικές η ραδιενεργές ουσίες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου μια έκρηξη πυρηνικής βόμβας ισχύος ενός κιλοτόνου (ένα δέκατο περίπου της βόμβας της Χιροσίμα) δημιουργεί ένα κρατήρα διαμέτρου 60 μέτρων και βάθους 15 μέτρων. 

Αν οι πληροφορίες των ΜΜΕ ευσταθούν περί 50 μέτρων διάμετρο στον κρατήρα που δημιουργήθηκε τότε αντιλαμβανόμαστε την ισχύ της έκρηξης. (Φυσικά οι υπολογισμοί αφορούν το ωστικό κύμα)” .

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

παρενόχληση - Δένδιας
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκική παρενόχληση δι’ ασυρμάτου στα αεροσκάφη που μετέφεραν τον Νίκο Δένδια και τους ΥΠΑΜ Γαλλίας και Ολλανδίας στην Κύπρο

Η παρενόχληση περιλάμβανε παρεμβολές στις ραδιοεπικοινωνίες από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου του ψευδοκράτους στην Τύμπο.

Κύπρος - Γαλλία
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν συμφωνία για παρουσία γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί

Τα σχέδια για τη συμφωνία ανάμεσα σε Γαλλία και Κύπρο είχαν ανακοινωθεί τον Απρίλιο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, κατά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν.

SAFE - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

SAFE: Η Κύπρος γίνεται το 6ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εντάσσεται στο πρόγραμμα

«Πολύ σύντομα, η στήριξη της ΕΕ θα αρχίσει να φτάνει στις ένοπλες δυνάμεις και τη βιομηχανία της Κύπρου», έγραψε ο Κουμπίλιους μετά την ένταξη του νησιού στο πρόγραμμα SAFE.