Τρομοκρατικό χτύπημα στη Κύπρο αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή

Τρομοκρατικό χτύπημα στο έδαφος της Κύπρου απεσοβήθη την τελευταία στιγμή, με σύλληψη του υποψήφιου δράστη- υπηκόου ξένης χώρας. Η υπόθεση καλύπτεται από πέπλο μυστικότητας και μόνο λίγες πληροφορίες έγιναν γνωστές. Χθές Κυπριακό δικαστήριο αποφάσισε  να παρατείνει την προφυλάκιση κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του ξένου πολίτη, που έχει συλληφθεί ως ύποπτος για το σχεδιαζόμενο χτύπημα, μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ.
Η αστυνομία δεν αποκαλύπτει το όνομα και την εθνικότητα του συλληφθέντος, αλλά ούτε και το στόχο της σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης,είπε μόνο ότι ο 24χρονος ξένος υπήκοος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Λεμεσό. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη «που σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια και την τρομοκρατία».
Ωστόσο σύμφωνα με το σάιτ του »Φιλελεύθερου» η σχεσδιαζόμενη τρομοκρατική ενέργεια ‘ηταν σε βάρος ισραηλινών συμφερόντων, φαίνεται ότι αποτράπηκε στο παρά πέντε με τη σύλληψη αλλοδαπού

Η σύλληψη του υπόπτου έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Λεμεσό μετά από πληροφορίες που δόθηκαν στην ΚΥΠ και μετά από στενή παρακολούθηση, κατά την οποία φαίνεται να επαληθεύτηκαν οι πληροφορίες.

Ο συλληφθείς φέρεται να  κατάγεται από τον Λίβανο αλλά έχει σουηδικό διαβατήριο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο εναντίον του διερευνώνται υποθέσεις συνωμοσίας και οργάνωσης εγκληματικής ενέργειας.

Κατά τις πληροφορίες μετά τη σύλληψη, ο ύποπτος που πιστεύεται ότι είναι μέλος της Χεσμπολάχ, υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα και στην κατοχή του βρέθηκαν σημειώσεις για πτήσεις ισραηλινών αεροπλάνων.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι σημείωνε χώρους όπου συχνάζουν Ισραηλινοί τουρίστες, παρακολουθούσε τα λεωφορεία που χρησιμοποιούσαν και γενικά φέρεται να ενδιαφερόταν για τη διακίνηση των πολιτών του ισραήλ  στην Κύπρο. Ακόμα υπάρχουν υποψίες ότι προσπαθούσε να εντοπίσει καταστήματα ή άλλα υποστατικά που λειτουργούσαν ισραηλινές εταιρείες.

Κατά τον Φιλελευθερο η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για να διαφανεί κατά πόσον ο ύποπτος προέβαινε στις ίδιες ενέργειες και σε άλλες πόλεις της Κύπρου, ενώ παράλληλα ερευνά για τον εντοπισμό τυχόν συνεργατών του τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.