«Χριστόφια είναι αναξιόπιστος».Σκληρή επίθεση από την αντιπολίτευση

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης εναντίον του Προέδρου Χριστόφια, μετά και την χθεσινή αντίδραση του στο περιεχόμενου του πορίσματος Πολυβίου για την τραγωδία στο Μαρί. Μιλώντας μετά το τέλος  έκτακτης συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για το θέμα του πορίσματος,  Ο Νίκος Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον Πρόεδρο Χριστόφια αναξιόπιστο, ευθυνόφοβο και ανίκανο να διαχειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν την Κύπρο, ενώ κατέστησε σαφές πως εάν ο Πρόεδρος δεν παραιτηθεί, ο ΔΗΣΥ σε συνεργασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να υιοθετήσουν τρόπους θωράκισης των συμφερόντων του κυπριακού λαού.     

«Δυστυχώς ο κ. Χριστόφιας», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, «με την αντίδραση του ανέδειξε για άλλη μια φορά το κύριο χαρακτηριστικό του, την αναξιοπιστεία, την ατολμία και την ευθυνοφοβία, μια  συμπεριφορά πρωτόγνωρη για ηγέτη ευρωπαϊκού κράτους», διερωτώμενος μάλιστα αν πιστεύει ο οποισδήποτε σήμερα ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων.  «Ο κ. Χριστόφιας», συμπλήρωσε ο ΝίκοςΑναστασιάδης, «επικαλείται τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, αυτό όμως που θα έπρεπε να τον προβληματίσει είναι η ανικανότητα του  ιδίου και της κυβέρνησης του να διαχειριστούν αυτά τα ζητήματα, την στιγμή που έχουν χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».
Είναι, είπε, ένας πρόεδρος χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και  η μόνη επιλογή του είναι μονόδρομος, είτε να αποχωρήσει, είτε να επιχειρήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής.  Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε  πως αν δογματικά ο Πρόεδρος επιμένει στην παραμονή του στην εξουσία, τότε ο ΔΗΣΥ θα αναλάβει πρωτοβουλίες με πλήρη σεβασμό στην διαβουλευτική δημοκρατία και σε συνεννόηση με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να εξευρεθούν από κοινού πολιτικοί, κοινοβουλευτικό και θεσμικοί τρόποι θωράκισης των συμφερόντων  του κυπριακού λαού.