Μεταπτυχιακό δημοσιογραφίας από τη Κύπρο.

Nέο Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών
«Επικοινωνία και Δημοσιογραφία»
Με τη δημιουργία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το μόνο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Κύπρο αφιερωμένο αποκλειστικά στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, διευρύνει το πεδίο των παρεχόμενων σπουδών του.
Για πρώτη φορά στην Κύπρο και στην Ελλάδα, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» απευθύνεται σε πτυχιούχους Ανωτάτων Σχολών, αδιακρίτως κατεύθυνσης, που επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματική εξειδίκευση στους περιζήτητους τομείς της Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας.
Το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 είναι διετούς παρακολούθησης. Σκοπός του είναι να παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις σε ανώτερο επίπεδο θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, σε άτομα που πρόκειται να εργαστούν στο χώρο της Δημοσιογραφίας ή της Επικοινωνίας.
Επιπλέον, απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της Δημοσιογραφίας και της Επικοινωνίας οι οποίοι, αδιακρίτως εμπειρίας, επιθυμούν να αποκτήσουν συμπληρωματικά θεωρητική κατάρτιση και περαιτέρω εξειδίκευση.
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» έχει δύο κατευθύνσεις: μία για τη Δημοσιογραφία και μία για την Επικοινωνία.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολουθούν 4 θεματικές ενότητες, εκ των οποίων δύο είναι κοινές και υποχρεωτικές και για τις δύο κατευθύνσεις, μία επιπλέον υποχρεωτική ανάλογα με την κατεύθυνση, και μία προαιρετική, της επιλογής τους.

Για την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εξεταστούν με επιτυχία στις τρείς υποχρεωτικές θεματικές ενότητες και σε μία από τις προσφερόμενες επιλεγόμενες ή την εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας ανά κατεύθυνση.
Οι αιτήσεις εισδοχής εκτείνονται κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2011, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Μαρτίου 2011.
Περισσότερες πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από την ιστοσελίδα του προγράμματος (http://www.ouc.ac.cy/journalism/journalism_index.htm).
Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Προγράμματος: Σοφία Ιορδανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Πληροφορίες Προγράμματος:  http://www.ouc.ac.cy/journalism/journalism_index.htm
Facebook:http://www.facebook.com/pages/Metaptychiako-Programma-Epikoinonias-kai-Demosiographias/201281803222012?v=wall
Email: jour.com@ouc.ac.cy
Τηλ: +357 22 411902
Email: admissions@ouc.ac.cy Τηλ: +357 22 411711