Admiral Essen: Η πανίσχυρη ρωσική φρεγάτα ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Λεμεσού

Στο λιμάνι της Λεμεσού έκανε την εμφάνισή της η φρεγάτα «Admiral Essen» του Στόλου Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με όσα ανέφεραν τόσο τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, όσο και το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, αναφορικά με την αποστολή της και την παρουσία της στην Κύπρο.

Η ρωσική φρεγάτα ελλιμενίστηκε στη Λεμεσό, με στόχο να ανεφοδιαστεί στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ανάπτυξης της ναυτικής δύναμης του ρωσικού ναυτικού στην Μεσόγειο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για παρόμοιο σκοπό, η «Admiral Essen» είχε επισκεφτεί ξανά την Κύπρο τον Ιανουάριο του 2020.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS από την Σεβαστούπολη της Κριμαίας, που αποτελεί την βάση του Στόλου Μάυρης Θάλασσας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας στην οποία ανήκει η φρεγάτα, η «Admiral Essen» ελλιμενίστηκε στη Λεμεσό για ανεφοδιασμό καθώς ανήκει αυτή την χρονική περίοδο στη ναυτική δύναμη που σταθμεύει στη Μεσόγειο.

Το γραφείο τύπου του Στόλου Μαύρης Θάλασσας ανέφερε: «Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του κλήσης, το πλοίο ανανέωσε τα αποθέματά του και το πλήρωμα της φρεγάτας είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί. Η είσοδος της ρωσικής φρεγάτας σε ένα ξένο λιμάνι πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πέρασμα του πλοίου στη Μεσόγειο Θάλασσα και το πρόγραμμα ανεφοδιασμού». Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «Admiral Essen» είναι κλάσσης Project 11357 και μπορεί να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα αποστολών ενάντια σε εχθρικές μονάδες επιφανείας και υποβρύχια, περιπολίες, ενώ είναι κατάλληλες και για παράκτιες επιχειρήσεις.

Με πληροφορίες από: Sigma / TASS | Φωτογραφία αρχείου