Αναστασιάδης: Μη ικανοποιητικές οι τουρκικές προτάσεις

Οι απαντήσεις της Άγκυρας «δεν ικανοποιούν ποσώς, αντίθετα δημιουργούν πλείστα τόσα προβλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Λευκωσία είχε διαβιβάσει στην Άγκυρα, μέσω της ελληνικής κυβέρνησης, τις θέσεις της για το Κυπριακό, τους υδρογονάνθρακες και τον τερματισμό των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Κύπριος Πρόεδρος, ο οποίος ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του μετά την πρόσφατη εγχείριση καρδιάς, ανέφερε ότι τα πενιχρά αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο δυνητικό κοίτασμα «Ονασαγόρας», στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ, δεν θα πρέπει να προκαλούν απογοήτευση, υπενθυμίζοντας τα παραδείγματα της Νορβηγίας και του Ισραήλ, όπου έγιναν επανειλημμένες γεωτρήσεις για ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων υδρογονανθράκων.

O κ. Αναστασιάδης ανέφερε, ακόμη, ότι μετά τις γιορτές θα καλέσει τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων για να συζητήσουν εξαντλητικά το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης κοινής ή ευρείας αποδοχής.

Επίσης, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας κατά τα πρότυπα των γραφείων αρχηγών κρατών ανεπτυγμένων χωρών.Τέλος, ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι είναι αποφασισμένος για μηδενική ανοχή στα οικονομικά σκάνδαλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ