Αναστασιάδης: Υπηρετώ το εθνικό συμφέρον της Κύπρου με σύνεση όχι όπως κάποιοι άλλοι

Καταιγιστικός ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συμμετοχής του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Μεγάλων Αναπτύξεων.

Χαρακτηριστικά είπε πως το εθνικό συμφέρον υπηρετείται όταν με σύνεση καθόμαστε και ανταλλάζουμε απόψεις και χωρίς εκ των προτέρων απορρίψεις.

Όταν δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αναφορικά με τις προσδοκίες του από την έκθεση που θα καταθέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, είπε ότι «θα ήθελα να εκφράσω την ελπίδα ότι θα είναι μια έκθεση που θα δημιουργεί τις προοπτικές μιας νέας διερευνητικής προσπάθειας, με την ελπίδα να οδηγηθούμε σε ένα διάλογο».

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που δέχεται από πλευράς αντιπολίτευσης για την πρόταση που έχει θέσει στο Εθνικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «με τέτοιες δηλώσεις που ακούγονται είναι φυσικό (κάποιοι) να μη δίδουν πίστη σε όσα λέγουμε, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα, την Τρίτη θα γίνει η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Έθεσα κάτι για προβληματισμό. Θα ήταν καλύτερο εάν επιτέλους είχαμε συναίσθηση ευθύνης να καθίσουμε να συζητήσουμε μεταξύ μας αν είναι εφικτό ή αν είναι ανέφικτο, τι είναι εφικτό ή τι είναι ανέφικτο, ποια θα είναι τα αποτελέσματα μιας στασιμότητας, ή τα αποτελέσματα όσον αφορά την επιδιωκόμενη λειτουργικότητα της λύσης αν μείνουμε στα όσα μέχρι σήμερα δογματικά κάποιοι εμμένουν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε». 

Με πληροφορίες από : Offsite.com.cy