Αναστασιάδης: Χείρα βοηθείας στα Κατεχόμενα από τις τρομακτικές πλημμύρες και καταστροφές

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναστασιάδης: Χείρα βοηθείας στα Κατεχόμενα από τις τρομακτικές πλημμύρες και καταστροφές

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε βοήθεια στα κατεχόμενα, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις κατεχόμενες περιοχές λόγω των πλημμυρών.

Προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων του Σπιτιού του Μάρωνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν έχει επικοινωνήσει με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για το θέμα των πλημμυρών στα κατεχόμενα, είπε ότι «θα επικοινωνήσω. Έχω ήδη διαμηνύσει ότι αν θέλανε την οποιαδήποτε βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να την παράσχουμε. Όμως, δεν κατέστη δυνατόν να μιλήσουμε ακόμα με τον κ. Ακκιντζί».

Ερωτηθείς για τη σημασία των αποψινών εγκαινίων τόσο για την Κύπρο όσο και για τους Μαρωνίτες, ο Πρόεδρος είπε ότι «οι Μαρωνίτες βρίσκονται εδώ από τον 7ο αιώνα και έχουν συμβάλει στον πολιτισμό, την οικονομία, είναι ένα μαζί μας, είναι αδέλφια». 

Πηγή: Philenews

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

παρενόχληση - Δένδιας
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκική παρενόχληση δι’ ασυρμάτου στα αεροσκάφη που μετέφεραν τον Νίκο Δένδια και τους ΥΠΑΜ Γαλλίας και Ολλανδίας στην Κύπρο

Η παρενόχληση περιλάμβανε παρεμβολές στις ραδιοεπικοινωνίες από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου του ψευδοκράτους στην Τύμπο.

Κύπρος - Γαλλία
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν συμφωνία για παρουσία γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί

Τα σχέδια για τη συμφωνία ανάμεσα σε Γαλλία και Κύπρο είχαν ανακοινωθεί τον Απρίλιο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, κατά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν.

SAFE - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

SAFE: Η Κύπρος γίνεται το 6ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εντάσσεται στο πρόγραμμα

«Πολύ σύντομα, η στήριξη της ΕΕ θα αρχίσει να φτάνει στις ένοπλες δυνάμεις και τη βιομηχανία της Κύπρου», έγραψε ο Κουμπίλιους μετά την ένταξη του νησιού στο πρόγραμμα SAFE.