Άνω – κάτω η Εθνική Φρουρά: Κατήγγειλαν αξιωματικούς ότι εκτός από βολές έριξαν και ξύλο

Άνω – κάτω έχει γίνει η Εθνική Φρουρά μετά τις καταγγελίες ότι τρεις αξιωματικοί της, εκτός από τις εκπαιδευτικές βολές έριξαν και ξύλο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Ορούντα. Όπως αναφέρουν, ο 34χρονος δέχθηκε τη βίαια επίθεση, όταν διαμαρτυρήθηκε προς τα μέλη της Εθνικής Φρουράς που έκαναν βολές στο Πεδίο Βολής “Ξυντούς”, γιατί δεν είχαν ενημερώσει για τη δραστηριότητά τους.

Κατά το περιεχόμενο της καταγγελίας που επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης της Μεγαλονήσου, τρεις αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, αντέδρασαν με χτυπήματα στις παρατηρήσεις του ότι ο θόρυβος από τις βολές αναστάτωνε τα ζώα του. Σύμφωνα με τις ίδις πηγές ενημέρωσης, το φερόμενο ως θύμα της επίθεσης, αφού κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο που τον μετέφερε στα επείγοντας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Νωρίς το απόγευμα, οι τρεις αξιωματικοί που καταγγέλλεται ότι πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό, παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα, παρουσιάζοντας μια εντελώς διαφορετική εκδοχή. Συγκεκριμένα υποστήριξαν οτι ο διαμαρτυρόμενος επετέθη σε έναν από τα στελέχη, τραβώντας τον από το γιακά. Κατά την περιγραφή τους το μόνο που έκαναν ήταν ότι επιχείρησαν να τον αποτρέψουν.

Ο αδερφός του καταγγέλλοντα, μιλώντας στο ThemaOnline ανέφερε: ‘Η βολή έγινε χωρίς προειδοποίηση, με αποτέλεσμα ο θηλυκός σκύλος που βρισκόταν στην περιουσία της οικογένειάς μας να τρομάξει και να σκοτώσει δυο νεογέννητα κουτάβια. Επίταξαν δική μας γη και δεν μπορούμε να την αξιοποιούμε, παρά τις περί αντιθέτου υποσχέσεις που έχουμε λάβει. Εγώ κι ο αδερφός μου είμαστε για δυο φορές πρόσφυγες. Ο αδερφός μου πήγε απλώς να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός και δέχθηκε επίθεση. Είναι ανεπίτρεπτο.

Με πληροφορίες από ThemaOnline