Απίστευτη «γκάφα» του Guardian: Δημοσίευσε άρθρο για την Κύπρο και έβαλε φωτογραφία με τη σημαία του ψευδοκράτους! [pic]

Ένα σοβαρό λάθος έκανε ο βρετανικός Guardian, σε άρθρο που δημοσίευσε σήμερα σχετικά με την Κύπρο, αφού έβαλε φωτογραφία με τη σημαία του ψευδοκράτους!

Το δημοσίευμα με τίτλο «Κύπρος εμπιστευτικό» αναφέρεται στη μεταφορά κεφαλαίων εκατομμυρίων ευρώ από Ρώσους ολιγάρχες μέσω Κύπρου, για να αποφύγουν τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικότερα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

«Η μεγαλύτερη διαρροή οικονομικών δεδομένων από την Κύπρο προκαλεί ανησυχίες για τον ρόλο του κράτους της ΕΕ στη διαχείριση των ρωσικών κεφαλαίων», αναφέρει η έρευνα του βρετανικού ιστότοπου.

Καθώς ο Guardian στο δημοσίευμά του κάνει κάποιους πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς για την ανάμειξη συμμάχων του Πούτιν, δημοσιογράφων και πολυεθνικών στο «ξέπλυμα» του ρωσικού χρήματος, έκανε και ένα σοβαρό λάθος.

Στην φωτογραφία που συνοδεύει το δημοσίευμα, στο κέντρο είχε βάλει την σημαία του ψευδοκράτους, αντί της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Η βρετανική εφημερίδα έσπευσε να διορθώσει το σοβαρό αυτό ατόπημα και πλέον το δημοσίευμα συνοδεύει μια φωτογραφία με την σωστή σημαία της Κύπρου.