Μπαγίς: Επίλυση Κυπριακού με την μέθοδο του Πάπα!

Συνεχίζει να προκαλεί ο Υπουργός Ευρώπης της Τουρκίας και εισήγείται την πρωτότυπη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού με τη μέθοδο της εκλογής του Πάπα, μια εισήγηση που είχε προτείνει ξανά πριν τρία χρόνια.

Μιλώντας στο πλαίσιο των εργασίας της Συνόδου Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-Ε.Ε. στην Άγκυρα ο κ. Μπαγίς είχε δηλώσει ότι στο Κυπριακό πρέπει να εφαρμοστεί η διαδικασία με την οποία εκλέγεται ο Πάπας και συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Ερογλου και ο κ. Χριστόφιας να κλειδωθούν σ’ ένα δωμάτιο και να μην βγουν απ’ εκεί μέχρι να βγει καπνός!

Ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε και στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας και στο παγώμα των κεφαλαίων και για ακόμη μία φορά κατηγόρησε τη χώρα μας ενώ αμφισβήτησε τις εκθέσεις αξιολόγησης της Ε.Ε για την πρόοδο της Τουρκίας. Οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις προκάλεσαν τις αντιδράσεις των ευρωβουλευτών.

Απάντηση Στέφανου Στεφάνου

«Η τουρκική ηγεσία θα πρέπει να πάρει τον κ. Ερογλου και να κλειδωθούν σε ένα δωμάτιο, και να μη βγουν απ’ εκεί μέχρι να αποφασίσουν ότι η λύση του Κυπριακού είναι αυτή που προβλέπεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Προεδρίας Εγκεμέν Μπαγίς.

newsit.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπαγίς απειλεί τη Κύπρο και την Ευρώπη με στρατιωτική δράση!

«Αλαζόνας,υπερφίαλος και εκνευρισμένος ο Μπαγίς»,λέει η ΥΠΕΞ της Κύπρου