Πιάνει δουλειά η Τρόικα!Ο κυπριακός τύπος σήμερα.

 Η ένταξη της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης και η επικείμενη κάθοδος της Τρόικα είναι καθολικά η πρώτη είδηση στο σημερινό Τύπο. Προβάλλονται επίσης οι διεργασίες στα κόμματα ενόψει των Προεδρικών εκλογών, η περικοπή επιδομάτων για τα παιδιά των θυμάτων της ΗΛΙΟΣ, η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού για μηχανισμό ταχείας αδειοδότησης επενδύσεων και αναφέρουν πως άφαντοι μένουν οι δράστες του πενταπλού φονικού της περασμένης εβδομάδας.
 
Με τίτλο «Δευτέρα πιάνει δουλειά η Τρόικα», η εφημερίδα «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα ότι το Eurogroup άναψε το πράσινο φως αποδεχόμενο την αίτηση της Κύπρου στο Μηχανισμό και αρχίζει το ξεσκόνισμα της κυπριακής οικονομίας. 
 
Υπό τον κύριο τίτλο «Στην εποχή της Τρόικας από χθες η κυπριακή οικονομία» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της »Η Σημερινή», η οποία γράφει ότι έγινε δεκτή η αίτησή μας για συνολική ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης και τη Δευτέρα οι «Τροϊκανοί» έρχονται στην Κύπρο.
 
«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Πιάνει δουλειά η Τρόικα» γράφει ότι τη Δευτέρα έρχεται στην Κύπρο το πρώτο κλιμάκιο, αλλά και για δανειοδότηση κατά 66% από EFSF/ESM και 33% από το ΔΝΤ και πως οι επτά συστάσεις αποκτούν καθεστώς «υποχρεώσεων». 

 
Στο κύριο της θέμα η «Χαραυγή», με τίτλο «Όχι σε λογικές σκληρής λιτότητας», γράφει ότι το μήνυμα αυτό έστειλε ο ΓΓ της ΠΕΟ λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για την κάθοδο κλιμακίου της Κομισιόν, της ΕΕ και του ΔΝΤ. 
 
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», με κύριο τίτλο «Σιαρλή: Μπορούμε να ανταποκριθούμε στα κριτήρια», γράφει ότι η ΕΕ αποδέχθηκε το κυπριακό αίτημα διάσωσης, ενώ η Τρόικα πιάνει δουλειά. Αλλού γράφει ότι ένας μήνας απομένει μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και αποκαλύφθηκε το σήμα των ολυμπιακών κύκλων στο Tower Bridge.