Δένδιας: Για την Ελλάδα των Belharra, των Rafale και των Viper, η Κύπρος δεν κείται μακράν [vid]

«Για την Ελλάδα των Belharra, των Rafale και των Viper, η Κύπρος δεν κείται μακράν» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, μετά το τέλος της παρέλασης στην Λευκωσία για την 63η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η δήλωση που έκανε ο κ. Δένδιας, είναι η ακόλουθη:

«Η διασφάλιση ότι η Κύπρος θα παραμείνει φάρος σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί διαρκή μας επιδίωξη.

Η Ελλάδα, η Ελληνική Δημοκρατία, παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη των Κυπρίων αδελφών μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Θέλω να πω εδώ, από τη Λευκωσία, ότι για την Ελλάδα των Belharra, των Rafale και των Viper, η Κύπρος δεν κείται μακράν.

Η πραγματική ανεξαρτησία, κυρίες και κύριοι, είναι μια συνεχής δέσμευση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των προσδοκιών του έθνους, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού των συνόρων, και των συνθηκών του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας».

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία, μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, τον Κύπριο ομόλογό του Μιχάλη Γιωργάλλα, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του ΥΕΘΑ με τον ομόλογό του, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.