Δίνουν κυπριακό αέριο στην Τουρκία επιβραβεύοντας τις προκλήσεις;

Θα καταφέρει η Τουρκία να μπει στην “μοιρασιά” του φυσικού αερίου στην Κύπρο; Θα “επιβραβεύσουν” την παραβατική κι επικίνδυνη συμπεριφορά της οι “μεγάλες δυνάμεις”;

Σύμφωνα με όσα γράφει το newsit.cy.com ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι

“δεν υπάρχει κατάληξη από τη μακρά συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό”, προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν οι παράνομες τουρκικές ενέργειες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε δηλώσεις του, μετά τη δίωρη περίπου συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Έσπεν Μπαρθ Άιντα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης του ζητήματος των υδρογονανθράκων στο τραπέζι των συνομιλιών, σημειώνοντας ότι το θέμα υδρογονάνθρακες αποτελεί αρμοδιότητα της κυπριακής Κυβέρνησης.

Είπε επίσης ότι συζητήθηκαν κάποιες ιδέες ενώ χαιρέτισε την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον κ. Άιντα για επανέναρξη του διαλόγου, υποδεικνύοντας ότι η προσπάθεια θα πρέπει να στραφεί προς την τουρκική πλευρά.

Πληροφορίες για “φόρμουλα εκτόνωσης” ετεροβαρή για την Κύπρο.

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν πάντως κάνουν λόγο για αναζήτηση μιας φόρμουλας για να εκτονωθεί η ένταση. Μόνο που η συνταγή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί δίκαιη.

Σύμφωνα μ΄ αυτές τις πληροφορίες η πρόταση τέθηκε από τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Άινταν και προβλέπει την αποχώρηση του «Μπαρμπαρός» από την περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ και συζήτηση του θέματος των υδρογονανθράκων παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό!