Έδωσαν την συναυλία στα κατεχόμενα οι Deep Purple

Παρά τα συνεχή διαβήματα της κυπριακής κυβέρνησης και τις αντιδράσεις των Κυπρίων αλλά και γενικότερα της ομογένειας, το πολύ γνωστό βρετανικό ροκ συγκρότημα Deep Purple πήγε τελικά στο ψευδοκράτος της «ΤΔΒΚ» και πραγματοποίησε, υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, το Σάββατο στα κατεχόμενα της Κύπρου την συναυλία που είχε προαναγγείλει.

Όπως μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση και σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο περίπου 30 χιλιάδες φίλοι της ροκ μουσικής παρακολουθήσαν την συναυλία των Deep Purple.Το συγκρότημα ερμήνευσε γνωστές επιτυχίες και τραγούδια από το νέο τους δίσκο.Ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Ιάν Γκίλαν ήταν γεμάτος ενέργεια.
Η συναυλία διήρκησε 2 ώρες. Πριν από την μεγάλη συναυλία στην σκηνή ανέβηκαν τοπικά συγκροτήματα>>.

Μέρος της τουρκικής προπαγάνδας

Η συναυλία – που πληρώθηκε αδρά – οργανώθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 25 ετών ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου του ψευδοκράτους , αυτό της »Εγγύς Ανατολής» ( NEU ). Οι Deep Purple έλαβαν ένα τεράστιο ποσό από τους διοργανωτές, που υπολογίζεται γύρω στο ένα 1 εκατ. ευρώ, για την πραγματοποίηση της συναυλίας, αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ..
Η συναυλία – που δόθηκε σε ένα πάρκο κοντά στο Πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής – σκοπίμως δεν έχει αντίτιμο εισόδου. Στόχος των διοργανωτών είναι η ανάδειξη της παράνομης οντότητας του ψευδοκράτους μέσω προβολής τέτοιου είδους εκδηλώσεων με συγκροτήματα πολύ μεγάλου βεληνεκούς.Ήταν δηλαδή μια κεντρικά καθοδηγούμενη κίνηση προπαγάνδας.



Από παράνομο αεροδρόμιο

Η αποστολή που μετέφερε το ροκ συγκρότημα έφτασε το βράδυ της Παρασκευής στις κατεχόμενες περιοχές, από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου που δεν είναι είναι διεθνώς αναγνωρισμένο με πτήση της British Airways- μάλλον ήταν η πρώτη της εταιρίας αυτής στο αεροδρόμιο (Daily Sabah)…
Οι Deep Purple, παρά τις ψευδο-δικαιολογίες που αρθρώνουν, φαίνεται ότι πρέπει να ντρέπονται για την επιλογή τους. Αλλιώς δεν εξηγείται πως εντέχνως κρύβουν ότι η συναυλία τους γίνεται σε μια κατεχόμενη περιοχή μιας χώρας: Στο πρόγραμμα τον συναυλιών των Deep Purple στην επίσημη ιστοσελίδα τους, γινόταν από καιρό παραπλανητική αναφορά σε συναυλία στο στάδιο Ελευθερία στη Λευκωσία, χωρίς να διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τις κατεχόμενες περιοχές. Πατώντας στον συγκεκριμένο σύνδεσμο, ο επισκέπτης στέλνεται στην ιστοσελίδα του «Πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής».
Το Kυπριακό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διαβήματα σε μια προσπάθεια ματαίωσης της εκδήλωσης αλλά αυτά έπεσαν στο κενό. Κινήσεις έκανε το κυπριακό κράτος και προς την αεροπορική εταιρία και τους μάνατζερς. Ο Ian Gillan είχε πει για να δικαιολογηθεί ότι το συγκρότημα δεν παιρνει το μερος καμίας πλευράς και ότι οι Deep Purple είχουν εμφανιστεί σε πολλές προβληματικές περιοχές στην ιστορία τους .Κάνει βεβαια ότι »ξεχνά΄’΄πως στην περίπτωση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουμε εισβολή και κατοχή από άλλη χώρα – την Τουρκία – και όχι …διενέξεις και …προβληματικές περιοχές …

Η αντίδραση της Ευριδίκης

Οι αντιδράσεις από τους Κύπριους ήταν πολλές . Μία από αυτές ήταν από την τραγουδίστρια Ευρυδίκη που έκανες πριν μερικές ημέρες μία ανάρτηση στο Facebook για την επερχόμενη, τότε, συναυλία των Deep Purple στα κατεχόμενα – και έγραψε: «Αίσχος! Δε νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί δεν επιτρέπεται να γίνει. Και σας παρακαλώ πολύ, μη διαβάσω στον τοίχο μου σχόλια τύπου: «Πόσο κάνει το εισιτήριο να πάμε;» Όποιος έχει τέτοιες ανθελληνικές τάσεις δε χωράει στους “φίλους” μου». Η ίδια εξήγησε την θέση της σε συνέντευξή της στο περιοδικό Ντάουν Τάουν – η οποία αναδημοσιεύτηκε και αλλού:

«Είμαι πραγματικά απογοητευμένη από τη στάση που κρατούν σε αυτό το θέμα οι Deep Purple, γιατί παρόλο που ενημερώθηκαν για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Κύπρο, αρνούνται να ακυρώσουν την συναυλία. Και μάλιστα, ο Ian Gillan στην προσωπική του σελίδα έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την παράνομη εισβολή και κατοχή σαράντα χρόνων, με τον ψυχρό πόλεμο, γράφοντας ότι το μπαλέτο Μπολσόι έδωσε παράσταση στην Αγγλία, την περίοδο που οι σχέσεις Η.Π.Α και Σοβιετικής Ένωσης ήταν άσχημες! Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά τους και πέραν κάθε λογικής! Δεν υπάρχει χώρα, πλην της Τουρκίας, που να έχει αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και με τη στάση τους αυτή, θα το κάνουν τώρα οι Deep Purple, επειδή τους έταξαν ένα εκατομμύριο λίρες. Και μάλιστα, από ό,τι διαβάζω, αν ευσταθεί, είχε και το θράσος ο Έρογλου να στείλει πρόσκληση για τη συναυλία στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας!»

– Πώς θα αντιδράσεις αν τελικά στις 24 Μαΐου η συναυλία πραγματοποιηθεί;

«Όλοι οι Κύπριοι και μαζί τους κι εγώ, θα πρέπει να πάμε στα οδοφράγματα και να εμποδίσουμε την είσοδό των Deep Purple στα κατεχόμενα. Εκτός, αν ακολουθήσουν την άλλη οδό και μπουν στο ψευδοκράτος, από το παράνομο αεροδρόμιο. Κάτι που, αν ευσταθούν αυτά που διαβάζω, θα σημαίνει ότι θα έχουν κυρώσεις και δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Θεωρώ απαράδεκτο όλο αυτό που συμβαίνει και ακόμα πιο απαράδεκτο ότι δεν έχει γίνει ακόμα μεγάλο θέμα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Και είναι πραγματικά κρίμα για έναν καλλιτέχνη, όπως ο Ian Gillan, να φτάνει στο σημείο να καταπατάει τα δικαιώματα των Κυπρίων και να γίνεται συνένοχος στο έγκλημα που συντελείται εδώ και σαράντα χρόνια!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσκληση Έρογλου σε Αναστασιάδη για τη συναυλία Deep Purple!