OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Επιμένει ο Ερντογάν για το Κυπριακό: «Κυριαρχική ισότητα και ισότιμο διεθνές καθεστώς για τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας»

04/05/2025 - 14:31
Ερντογάν

Ilya Pitalev/BRICS-RUSSIA2024.RU Host Photo Agency via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Δηλώσεις που αφορούν στο Κυπριακό έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πτήση επιστροφής του από την κατεχόμενη Λευκωσία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, ο κ. Ερντογάν έκανε και πάλι λόγο για «δύο κράτη» στην Κύπρο, «κυριαρχική ισότητα» και «ισότιμο διεθνές καθεστώς» των Τουρκοκυπρίων.

Νωρίτερα σήμερα, η Αθήνα αντέδρασε στις δηλώσεις Ερντογάν από την κατεχόμενη Λευκωσία, τονίζοντας ότι «κάθε ενέργεια για τη διαμόρφωση τετελεσμένων στα κατεχόμενα συνιστά εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη».

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας και να είμαστε εποικοδομητικοί στους τομείς συνεργασίας που προβλέπεται να ξεκινήσουν σε διάφορους τομείς μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών στο νησί, οι οποίοι αποφασίστηκαν στην άτυπη συνάντηση με διευρυμένη συμμετοχή, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις 17-18 Μαρτίου», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Ο «τουρκοκυπριακός λαός» αργά ή γρήγορα θα εξασφαλίσει την κατοχύρωση της κυριαρχικής ισότητάς του και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος στο νησί, του οποίου είναι ισότιμος εταίρος. Η μητέρα πατρίδα Τουρκία θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» σε αυτήν την πορεία και θα στέκεται πάντα αλληλέγγυα ανά τους αιώνες», πρόσθεσε.

Επίσης, σημείωσε πως «ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα, η υποστήριξή μας προς τον «τουρκοκυπριακό λαό» και την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», το ανεξάρτητο κράτος του «τουρκοκυπριακού λαού», παραμένει αμετάβλητη. Ο «τουρκοκυπριακός λαός», ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου, ελπίζουμε ότι τελικά θα φτάσει στη θέση που του αξίζει με την υποστήριξη της χώρας μας».

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση δημοσιογράφου σε σχέση με την τουρκική αμυντική βιομηχανία, ο κ. Ερντογάν είπε πως το 1974 η Τουρκία δεν είχε επαρκή εξοπλισμό. «Σήμερα, η Τουρκία είναι μία χώρα που ξεπερνάει κατά πολύ εκείνες τις εποχές. Η Τουρκία έχει γίνει ένα λαμπρό αστέρι του κόσμου με τα πρωτότυπα σχέδια και τις εγχώριες παραγωγές της στην αμυντική βιομηχανία. Ειδικά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, τα αμυντικά συστήματά μας και τα επιτεύγματά μας στις επικοινωνίες έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο που αλλάζουν την ιστορία του πολέμου», τόνισε.

Τέλος, καταδίκασε τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου σε σχέση με την Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΚΥΠΡΟΣΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Κυπριακό - Κομισιόν
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε τον Γιοχάνες Χαν ως ειδικό απεσταλμένο για την Κύπρο

14/05/2025 - 15:23
Ερντογάν
ΚΥΠΡΟΣ

Διπλωματικές πηγές για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα: «Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη κάθε προσπάθεια για τετελεσμένα»

04/05/2025 - 10:40
Χριστοδουλίδης - Ερντογάν
ΚΥΠΡΟΣ

Απάντηση Χριστοδουλίδη στις δηλώσεις Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή στην Κύπρο για 50 χρόνια»

04/05/2025 - 09:48

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Καταρρίψαμε δύο ισραηλινά F-35 και ένας πιλότος έχει τεθεί υπό κράτηση» – Διαψεύδει το Ισραήλ

Η «απάντηση» του Ιράν στο Ισραήλ: Τρία «κύματα» με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους – Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ [vids]

To Ισραήλ λέει ότι έπληξε την πυρηνική εγκατάσταση στο Ισφαχάν και ετοιμάζεται για την «απάντηση» του Ιράν

Η Ρωσία πραγματοποίησε δοκιμές νέων αντι-drone συστημάτων με λέιζερ [vid]

Η Ρωσία παρέδωσε τις σορούς 1.200 Ουκρανών στρατιωτών, «αλλά δεν παρέλαβε καμία σορό από την Ουκρανία»

ΚΥΣΕΑ: «Η Ελλάδα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Κίνδυνος σοβαρής ανάφλεξης»

«Σύντομα θα ανοίξουν για το Ισραήλ οι πύλες της κολάσεως», λέει ο νέος αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

«Βόμβα» από τους NYT: «Νεκρός και ο επικεφαλής της επίλεκτης Δύναμης Κουντς του Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις»

Top News

Η νέα εξομολόγηση του Έρικ Ντέιν του «Grey's Anatomy» για τη νόσο ALS: Ξυπνάω κάθε μέρα και μου υπενθυμίζεται ότι δεν είναι όνειρο

Αλέξανδρος Κοψιάλης: Η πρώτη δήλωση μετά τη σύλληψη - «Είμαι λάθος και το παραδέχομαι δημόσια»

Εγκεφαλικός θάνατος: Τι συμβαίνει στον ανθρώπινο οργανισμό και πως πιστοποιείται ότι το θύμα δεν θα συνέλθει

ECDC: Έξαρση νέας μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ευρώπη - «Η συχνότητα της Covid19 μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert