Γαλλική κορβέτα στη Κύπρο με προορισμό την νοτιοανατολική Μεσόγειο

Στην ανατολική Μεσόγειο με τελικό προορισμό την Κύπρο πλέει το νέο απόκτημα του γαλλικού στόλου, η κορβέτα L’ Adroit, η οποία διαθέτει δυνατότητες αποφυγής ραδιοεντοπισμού , σύμφωνα με την έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή Κύπρου στο Διαδίκτυο.


Το πλοίο, το κορυφαίο σκάφος επιφανείας της κατηγορίας των 2.000 τόννων, θα καταπλεύσει την Πέμπτη και θα παραμείνει αγκυροβολημένο στη Λεμεσό για δύο μέρες.

Ο κατάπλους της κορβέτας γίνεται σε μια περίοδο έντασης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο λόγω της κρίσης στην Συρία, αλλά και λόγω της διεξαγωγής, κοντά στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ρωσικής αεροναυτικής άσκησης, η οποία συσχετίζεται με την κατάσταση στην Συρία, και ενώ η γαλλική εταιρεία Τοtal συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις για τα οικόπεδα 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

 

Η νεότευκτη κορβέτα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού ναυπηγήθηκε με σκοπό να προσφέρει σειρά ειδικών λειτουργιών που αφορούν στην θαλάσσια ασφάλεια και σε επιχειρήσεις ναυτικού ηλεκτρονικού πολέμου.

Το L’Adroit, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι νέας γενιάς και μεταφέρει εξοπλισμό πρόληψης και δράσης που είναι απαραίτητος σε αποστολές επίβλεψης και επιβολής του νόμου. Το γαλλικό σκάφος έχει συνολικό μήκος 87 μέτρων και πλάτους 13 μ., διαθέτει αυτονομία 3 εβδομάδων στη θάλασσα, ή 8.000 ναυτικών μιλίων σε επιχειρησιακή ταχύτητα, και μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων. 


newsit.com.cy