Ο Κασουλίδης απαντά στον «πολυλογά» Μπαγίς

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Αυστηρή απάντηση  με διπλωματική γλώσσα έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στον »γλωσσά» και αλαζόνα  υπουργό ΕΕ της Τουρκίας  Εγκεμέν Μπαγίς που είχε δηλώσει  «οι Ελληνοκύπριοι αντιμετωπίζουν κρίση εξαιτίας της ανικανότητάς τους», ότι «αν θέλουν μπορούμε να δούμε θετικά το να χρησιμοποιήσουν την τουρκική λίρα» κτλ ανοησίες..
 Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα  Hurriyet - με τίτλο <<Να παραιτηθούμε από τις κατηγορίες και τις πολεμικές» – ευθύς εξ αρχής εξέφρασε την ενόχλησή του για τα όσα είπε ο κ Μπαγίς λέγοντας : « Θα πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα διαλύοντας τα σύννεφα κατηγοριών , ειρωνείας και πολεμικής που δημιούργησε ο Μπαγίς».
 Τον ρώτησα , γράφει ο ανταποκριτής, εάν θα μπορέσει να υλοποιηθεί ή όχι το όραμα της “Ενωμένης Κύπρου” και εκείνος είπε « Δεν δίνω καμία εγγύηση».
 Η εφημερίδα γράφει  ότι  ο κ. Κασουλίδης, που έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα μέσω της Hurriyet, είπε « Τα πρώτα βήματα θα τα κάνουμε όλοι. Θα δώσουμε θετικά μηνύματα και ελπίζω να λάβουμε και θετικά μηνύματα».
Ο κ. Κασουλίδης, που σκέπτεται ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ θα προχωρήσουν ακόμη περισσότερο μετά την συγγνώμη του Ισραήλ, ανέφερε  ότι οι σχέσεις Κύπρου –Ισραήλ δεν στρέφονται εναντίον της Τουρκίας.
 Επίσης ο κ. Κασουλίδης στην άλλη συνέντευξη  που έδωσε για τα ξένα ΜΜΕ, επέκρινε και εκεί τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου, για την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος λύσης , στο θέμα να επωφεληθούν από κοινού από το φυσικό αέριο οι Τουρκοκύπριοι  και οι Ελληνοκύπριοι  και τον μοιρασμό και είπε :« Η Τουρκία είχε κάνει και παλαιότερα αυτές τις δηλώσεις. Ξαναζεσταίνει κάθε τόσο το φαγητό και το ξαναπαρουσιάζει».