Κατεχόμενα: Προκλητική επίσκεψη Οζερσάι στην Αμμόχωστο

Την ώρα που τα Κατεχόμενα βρίσκονται ακόμα σε αναβρασμό και , μετά τις χθεσινές εκρήξεις από τους ρωσικούς πυραύλους S-200 που χτύπησαν το Πενταδάκτυλο, ο «υπουργός εξωτερικών» του «ψευδοκράτους» Κουντρέτ Οζερσάι, προχώρησε σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο.

Με την συνοδεία στελεχών της «πολιτικής ηγεσίας» του «ψευδοκράτους» αλλά και στελεχών του Στρατού, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο Οζερσάι πήγε στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα Κατεχόμενα να «καλύπτουν» άμεσα την προκλητική αυτή κίνηση.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Haber Kibris, ο κ. Οζερσάι μαζί με στελέχη του «υπουργείου εξωτερικών» του «ψευδοκράτους» πραγματοποίησε μια πρώτη γενική ανασκόπηση, πριν την Επιτροπή Απογραφής, η οποία θα ανακοινώσει την δική της εκτίμηση μετά την πρώτη συνεδρίασή της, την επόμενη εβδομάδα».

Η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα υπενθυμίζει την ίδια στιγμή ότι το «υπουργικό συμβούλιο» του «ψευδοκράτους» είχε αποφασίσει την δημιουργία της εν λόγω επιτροπής για το Βαρώσι και την διεξαγωγή εργασιών απογραφής της ακίνητης περιουσίας και των υποδομών.

Ο ίδιος ο Κουντρέτ Οζερσάι μέσω ανάρτησής του του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι  «Σήμερα (σ.σ χθες Δευτέρα) επισκεφθήκαμε την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, πριν ξεκινήσει η καταγραφή από την αρμόδια επιτροπή».

Δείτε την ανάρτηση:

Με πληροφορίες από: Kathimerini