Κοτζιάς: Τρίγωνο σταθερότητας η συμμαχία Ελλάδας Κύπρου και Ισραήλ

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, υπογραμμίζοντας ότι “το πρόβλημα είναι ότι η Άγκυρα συχνά παραγνωρίζει το γεγονός ότι η φιλική μας πολιτική, καθώς και η πρόθεσή μας να εργαστούμε για την μείωση των εντάσεων δεν αποτελεί δείγμα αδυναμίας”.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι είναι “έκφραση ισχύος η νηφάλια και υπεύθυνη στάση που υπαγορεύεται από το αίσθημα ευθύνης και αυτοπεποίθησης που χαρακτηρίζει την ελληνική εξωτερική πολιτική”.

“Η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος είναι χώρες που εργάζονται και συνεργάζονται αποτελώντας ‘κυματοθραύστη’ έναντι της ογκούμενης αστάθειας, ενώ επιχειρούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για τη δημιουργία και τη διάχυση της σταθερότητας στην περιοχή”, τόνισε, ακόμη, ο Κοτζιάς, εν όψει της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου, αύριο Τετάρτη (10.10.2018) στην Ελούντα της Κρήτης.

Σε συνέντευξή του στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι η τριμερής συνεργασία με την Αίγυπτο είναι “η πιο προωθημένη”, ενώ επεσήμανε ότι “η Ελλάδα και η Αίγυπτος αποτελούν πολύ σημαντικούς ενεργειακούς αλλά και μεταφορικούς κόμβους από την Ανατολή προς τη Δύση”.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr