Κυπριακό: «Απάντησε στην τουρκική παραβατικότητα η έκθεση Γκουτέρες» δήλωσε ο Προδρόμου

Την πλήρη ικανοποίηση της Κυβέρνησης για την Έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως τα όσα αναφέρονται είναι πολύ σημαντικά και δίνουν απάντηση στις τουρκικές θέσεις ότι η διαδικασία εντός των ΗΕ έχει εξαντληθεί. Επίσης, ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως η αναφορά του κ. Γκουτέρες πως πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση, απευθύνεται σε ενέργειες που προβαίνει η Τουρκία κατά παράβαση συχνά της διεθνούς νομιμότητας.

Πολύ σημαντικά χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου τα όσα ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρει στην έκθεση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σημειώνοντας ότι ο Γενικός Γραμματέας πληροφορεί το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι “οι προοπτικές για μια συνολική διευθέτηση μεταξύ των δυο κοινοτήτων παραμένουν ζωντανές».

Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έχει κατατεθεί η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Στην έκθεση αυτή αναφέρονται πολύ σημαντικά πράγματα και κυρίως η είδηση ότι συνεχίζονται οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις με σκοπό να ξεκινήσουν ξανά διαπραγματεύσεις.

Με την Έκθεσή του ο Γενικός Γραμματέας πληροφορεί το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι “οι προοπτικές για μια συνολική διευθέτηση μεταξύ των δυο κοινοτήτων παραμένουν ζωντανές”.

Διαβάστε επρισσότερα στο Newsit.com.cy