Κυπριακό: Αύριο το διάγγελμα Αναστασιάδη για την αποκέντρωση των εξουσιών

Στις 7:30 το βράδυ της Τρίτης ενημερώνει για τις σκέψεις του για την αποκέντρωση εξουσιών από το Ομόσπονδο κράτος.

Τα χαρτιά του για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την επίλυση του Κυπριακού ανοίγει το βράδυ της Τρίτης μέσω διαγγέλματος προς τον λαό ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την σκέψεις που έχει εκφράσει για την αποκέντρωση εξουσιών από το ομόσπονδο κράτος.

Η διάσκεψη του Νίκου Αναστασιάδη θα αρχίσει στις 7:30 το βράδυ, και αφού ο Πρόεδρος κάνει την ομιλία του αναφερόμενος στα σημερινά δεδομένα για επίλυση του Κυπριακού αναμένεται να δεχθεί σειρά ερωτήσεων με στόχο να διαφηνιστούν όλα τα δεδομένα όσον αφορά την πρόταση του για αποκέντρωση εξουσιών, όπως επίσης και τα επόμενα βήματα για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Η διάσκεψη έρχεται σε μια χρονική περίοδο όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχεται καταιγισμό πυρών από την αντιπολίτευση όσον αφορά την αποκέντρωση εξουσιών με πολιτικά κόμματα να σημειώνουν ότι μέσα από αυτές τις ιδέες μπορεί να οδηγηθούμε σε λύση συνομοσπονδίας.

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τα κόμματα ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε εθνικό συμβούλιο για την ερχόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, με στόχο να αναλύσει στους πολιτικούς αρχηγούς τις θέσεις του, καθώς και να τους ενημερώσει για τα τεκταινόμενα της συνάντησης με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ Τζέιν Χολ Λουτ.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι τις θέσεις του για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία εξήγησε γραπτώς προ την ειδική απεσταλμένη Τζέιμς Χολ Λουτ ο Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας στην κυρία Λουτ πως μέσα από την αποκέντρωση δεν επιθυμεί άλλη λύση εκτός από αυτήν της ομοσπονδίας, και πως στόχος παραμένει μια διευθέτηση με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. 

Πηγή: Offsite