Κυπριακό: Ποιες οι εξελίξεις μετά τη συνάντηση Λουτ και Αναστασιάδη

Διάρκεια δυο ωρών είχε η διερευνητική συνάντηση Αναστασιάδη – Λουτ. Η κα Λουτ αποχώρησε από το Προεδρικό χωρίς να προβεί σε δηλώσεις, όπως άλλωστε το συνηθίζει, καθώς θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Η κα Λουτ μετέφερε στον ΠτΔ τη θέση του Γ.Γ. ΟΗΕ ότι τα μέρη θα πρέπει να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό τους όρους αναφοράς που θα οδηγήσουν στην επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σειρά του τόνισε ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία και ανέπτυξε τις θέσεις του για το πως μπορεί να επιτύχουμε μια λειτουργική λύση μέσα από την αποκέντρωση των εξουσιών, χωρίς να αλλοιώνεται η επιδιωκόμενη λύση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενημερωθεί το Εθνικό Συμβούλιο για την συνάντηση.

Χριστοδουλίδης, Προδρόμου και Μαυρογιάννης ήταν παρόντες στη συνάντηση Αναστασιάδη- Λουτ. Με το πέρας της συνάντησης έγινε μια γρήγορη σύσκεψη στην παρουσία Χριστοδουλίδη-Μαυρογιάννη, όπου συζήτησαν τα όσα λέχθηκαν στην συνάντηση.

Η κα Λουτ θα δει το απόγευμα τον Μουσταφά Ακιντζί, ενώ δεν αποκλείεται να επανέλθει για νέα συνάντηση εντός των επόμενων ημερών.

Πηγή: Offsite