Κυνικός για την Αμμόχωστο ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης

Στην επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας , κ. Κιλιτσντάρογλου, στα κατεχόμενα και στην συνάντηση που είχε με τον «Πρόεδρο της ΤΔΒΚ», κ. Έρογλου αναφέρεται ο τουρκικός τυπος. 

Η Aksam γράφει αναφορικά με την επίσκεψη αυτή και με τίτλο: «θα πρέπει να ανοίξουμε τα Βαρόσια»  γράφει ότι ο πρόεδρος του CHP, κ.Κιλιτσντάρογλου, που μίλησε σε εκδήλωση του Αμπάς Γκιουτσλού στο Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου στην Αμμόχωστο, ζήτησε να ανοίξουν επιτέλους τα Βαρώσια και, μεταξύ άλλων τόνισε: «Εφόσον πήρατε τα Βαρώσια , πληρώσατε το αντίτιμο, θρηνήσατε θύματα γιατί τα κρατάτε έτσι. Οι συνομιλίες συνεχίζονται εδώ και χρόνια αλλά το πρόβλημα δεν επιλύεται. Θα πρέπει τα Βαρόσια να ανοίξουν>> Και συνέχισε κυνικότατα:<< Εκεί υπάρχουν πολύ ωραία κτίρια»… 

Τα Βαρώσια ή το Βαρώσι είναι συνοικία της Αμμοχώστου , νότια της παλαιάς περιτείχιστης πολής και εκτείνεται εκατέρωθεν κατά μήκος της ακτής. Αποτελούσε το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Κύπρου παρουσιάζοντας αλματώδη εμπορική και βιομηχανική ανάπτυξη μέχρι τη δεύτερη τουρκική εισβολή στην Κύπρο που επιχειρήθηκε τον Ιούλιο του 1974 με τον Αττίλα ΙΙ όπου και από τότε παραμένει στην τουρκοκρατούμενη περιοχή, μη κατοικήσιμη ως πόλη φάντασμα.
Στις διάφορες διακοινοτικές συνομιλίες τα Βαρώσια αποτέλεσαν θέμα προτεραιότητας επίλυσής του και απόδοσης στους ελληνοκυπρίους κατοίκους της που έχουν καταφύγει από τότε και διαμένουν σε άλλες πόλεις όπως Λάρνακα και Λεμεσό.
Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ.Κιλιτσντάρογλου συναντήθηκε χθες με τον «Πρόεδρο» Έρογλου, με τον «Πρωθυπουργό» Κιουτσούκ του ψευδοκράτους..