Κυπριακή ΑΟΖ: «Το ερευνητικό πρόγραμμα συνεχίζεται απρόσκοπτα» είπε ο Αναστασιάδης

Το ερευνητικό πρόγραμμα της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα της επικαιρότητας, μετά την επίσκεψη του σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων.

Μια εξ’ αυτών αφορούσε το γεγονός ότι έχει αρχίσει η γεώτρηση στο κοίτασμα «Γλαύκος» και σε ερώτηση αν υπάρχει μετά από αυτό το ενδεχόμενο η κοινοπραξία να προχωρήσει και με δεύτερο γεωτρητικό πρόγραμμα σε ένα δεύτερο τεμάχιο, για το οποίο η Τουρκία προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «το ερευνητικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχίσει απρόσκοπτα. Δεν λέγω ότι το επόμενο χρόνο θα γίνουν γεωτρητικές εργασίες, θα γίνουν σίγουρα όμως ερευνητικές εργασίες για το τεμάχιο 5 που έχει αδειοδοτηθεί στην ExxonMobil και στην Qatar Petroleum».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο ετοιμότητας αντιμετώπισης των καταστάσεων κινδύνου, προς υποστήριξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων της εταιρείας «EXXONMOBIL» εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, συντονίστηκε από το ΚΣΕΔ, πριν από λίγες ημέρες, η εκτέλεση εκπαιδευτικών πτήσεων εξοικείωσης και προσνηώσεις ελικοπτέρων της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, καθώς και της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς, επί του πλοίου γεωτρήσεων «STENA FORTH», πριν τον απόπλου του για το οικόπεδο 10.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ