Κύπρος: Τα γαλλικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς το Οικόπεδο «11»

Την ώρα που και επισήμως το πλωτό γεωτρύπανο «West Capella» ξεκινά τις εργασίες του στο τεμάχιο «11-Ονησίφορος» της Κυπριακής ΑΟΖ έρχονται οι πρώτες αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το ΡΙΚ, από τις γαλλικές φρεγάτες που βρίσκονταν αποσπασμένες στο λιμάνι της Λάρνακας και τα ελικόπτερα της Total που κατευθύνονται από και προς το γεωτρύπανο.

Σήμερα αναχώρησαν τα υπερσύγχρονα γαλλικά πολεμκά πλοία από το λιμάνι Λάρνακας ενώ παραμένει ένα υπερμεγέθες υποστηρικτικό γερανοφόρο πλοίο στα ανοιχτά της Λάρνακας. Τα δύο πολεμικά αποσπάσθηκαν από την πολυεθνική δύναμη του Λιβάνου κι απλά συνέπεσαν με τη γεώτρηση της Total, τουλάχιστον σύμφωνα με την αρχική επίσημη εκδοχή, ωστόσο νεότερη ενημέρωση επίσημη ενημέρωση από το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως οι 2 φρεγάτες κατευθύνονται στην περιοχή όπου διεξάγεται η γεώτρηση της Total, ενώ λίγο αργότερα θα επιστρέψουν στο λιμάνι της Λάρνακας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε σε πληροφόρηση από το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας το οποίο αναφέρει πως τα πολεμικά απέπλευσαν σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Λάρνακας με κατεύθυνση το πεδίο-στόχο «Ονησίφορος Δυτικό -1» του τεμαχίου «11» της κυπριακής ΑΟΖ, όπου διεξάγεται η γεώτρηση του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού Total.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλου οι 2 υπερσύγχρονες με χαρακτηριστικά stealth φρεγάτες πρόκειται εκ νέου να επιστρέψουν στο λιμάνι της Λάρνακας, συνεχίζοντας να παραμένουν αποσπασμένες από την πολυεθνική δύναμή UNIFIL για τον Λίβανο… Δείτε την σχετική δήλωση του Αν. Κ.Ε. στο ΡΙΚ για τις κινήσεις των πολεμικών  και διαβάστε αναλυτικά στο newsit.com.cy