Τέσσερα «οικόπεδα» αδειοδοτεί τη Δευτέρα η Κύπρος

Θεωρείται αδιανόητο η υπογραφή συμβολαίων για την τελική αδειοδότηση τεσσάρων τεμαχίων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, με οικονομικούς όρους χειρότερους από τις καλύτερες προσφορές που είχαν υποβληθεί, τονίζει ο Πάνος Παπαναστασίου, Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για το Φυσικό αέριο.
Σε γραπτή του δήλωση με την ευκαιρία της έναρξης των διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου για την τελική αδειοδότηση τεσσάρων νέων τεμαχίων, ο Καθηγητής Παπαναστασίου αναφέρει πως «τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής και όσοι άλλοι εργάστηκαν για την αξιολόγηση των αιτήσεων γνωρίζουν πολύ καλά τις προσφορές που είχαν υποβληθεί και αξιολογηθεί με βάση τα κριτήρια προκήρυξης του διαγωνισμού».
Στόχος της ομάδας διαπραγμάτευσης, προσθέτει ο Καθηγητής κ. Παπαναστασίου, αναμένεται ότι θα είναι η περαιτέρω βελτίωση των προσφορών που είχαν υποβληθεί.
«Τονίζω ότι θεωρείται αδιανόητο η υπογραφή συμβολαίων με οικονομικούς όρους χειρότερους από τις καλύτερες προσφορές που είχαν υποβληθεί», αναφέρει.
Ο κ. Παπαναστασίου δηλώνει επίσης ότι τα Συμβόλαια που θα υπογραφούν θα συγκριθούν με τις καλύτερες προσφορές που είχαν υποβληθεί και είναι καταγεγραμμένες.
«Ανάλογα με το αποτέλεσμα ή θα αποδοθούν τα εύσημα στην ομάδα διαπραγμάτευσης ή θα απαιτηθούν εξηγήσεις για τη μη κατοχύρωση των εθνικών συμφερόντων», καταλήγει το μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων.

ikypros