Κύπρος: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τρεις ασκήσεις με Ισραήλ

Το Υπουργείο Άμυνας Κύπρου ανακοινώνει ότι από τις 3 μέχρι και σήμερα 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ, συνδυασμένη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, που περιλάμβανε τις ασκήσεις «ΝΙΚΟΚΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ», «ΙΑΣΩΝ – 2/2017» και «ΟΝΗΣΙΛΟΣ-ΓΕΔΕΩΝ 2/2017.

Οι ασκήσεις διεξήχθηκαν εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτές συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα και προσωπικό των Κυπριακών και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάλογη άσκηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Κύπρο τόσο σ’ ότι αφορά τον αριθμό των μέσων, όσο και του προσωπικού.
Η άσκηση κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής για την Ε.Φ., που μέσα από ανάλογες ασκήσεις αναβαθμίζει ολοένα και περισσότερο τις επιχειρησιακές της δυνατότητες.
Κατέδειξε, τέλος, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών και οπλιτών της Εθνικής Φρουράς.