Κύπρος: Πληροφορίες για πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες εναντίον ελληνοκυπρίων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 15:00, όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις ελληνοκύπριοι δέχθηκε πυρά από τον στρατό των κατεχομένων.

Κύπρος

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πυροβολισμούς από τον τουρκικό στρατό κατοχής στην Κύπρο φέρονται να δέχθηκαν τρεις ελληνοκύπριοι, το απόγευμα της Κυριακής, 5/2/2023 κοντά στο χωριό Ποταμιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 15:00, όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις ελληνοκύπριοι δέχθηκε πυρά από τον στρατό των κατεχομένων.

Οι τρεις ελληνοκύπριοι είχαν πάει στην περιοχή της Ποταμιάς, κοντά στη Νεκρή Ζώνη, για να μαζέψουν άγρια σπαράγγια. Ο ένας εκ των τριών τραυματίστηκε στον ώμο.

Πληροφορίες που μεταδίδει η «Καθημερινή της Κύπρου» αναφέρουν πως οι τρεις ελληνοκύπριοι πέρασαν στην Νεκρή Ζώνη, περιοχή η οποία δεν φυλάσσεται από την Εθνική Φρουρά.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας για αυτοψία, ενώ και οι τρεις ελληνοκύπριοι πρόκειται να δώσουν κατάθεση.

Ο Κοινοτάρχης της Ποταμιάς, Ιωάννης Μηνά, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσε το συμβάν με τους πυροβολισμούς.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Μηνά, ο Ελληνοκύπριος που δέχθηκε πυροβολισμό από τούρκους στρατιώτες φέρει τραύμα στον ώμο, ενώ η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως εκτός κινδύνου.

Πηγή: Newsit

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

φρεγάτα ΕΛΛΗ
ΓΕΝ

Η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» σε συνεκπαίδευση με το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» της Κύπρου [pics, vid]

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» και το ΠΑΘ «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» εκτέλεσαν γυμνάσια επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και διοικητικής μέριμνας.