Κύπρος: Στη Λευκωσία ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ – Στα ανοικτά η γαλλική φρεγάτα La Fayette

Στη Λευκωσία φτάνει απόψε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, εν μέσω των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το πρωί της Τρίτης (08/09), ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Επίσης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 11:00, ο κ. Λαβρόφ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών και ακολούθως θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο των επαφών τους, οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ρωσίας και να ανταλλάξουν απόψεις, μεταξύ άλλων, για το Κυπριακό, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, για τις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας, καθώς και για περιφερειακά ζητήματα.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης μεταβαίνει στην Κορσική για τη Σύνοδο των επτά μεσογειακών χωρών της ΕΕ, ενώ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αναμένεται να βρεθεί στη Λευκωσία εντός του μήνα.

Παραμένει στην Κύπρο η γαλλική φρεγάτα La Fayette

Αποκλειστικά πλάνα καθώς και φωτογραφίες από την παρουσία της γαλλικής φρεγάτας La Fayette ανοικτά της Κύπρου εξασφάλισε η ΕΡΤ. Στις εικόνες η φρεγάτα διακρίνεται σε απόσταση αναπνοής, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Η φρεγάτα βρισκόταν στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, αρκετά 24ωρα μετά την αεροναυτική άσκηση EUNOMIA, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες νοτιοδυτικά της Πάφου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΕΡΤ