Mήνυμα προς την Άγκυρα η πολυεθνική άσκηση SAR στο τεμάχιο «6» της κυπριακής ΑΟΖ

Η πολυεθνική άσκηση, υπό τον συντονισμό των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας διεξάγεται σήμερα από τις 9:30 π.μ. μέχρι και την 1:00 μ.μ., με διεξαγωγή διαφόρων σεναριών που αφορούν αποκλειστικά όμως στην υπό εξέλιξη γεώτρηση της ENI/TOTAL από το γεωτρύπανο Saipem 12.000 εντός του αμφισβητούμενης κυριότητας από την Άγκυρα, τεμαχίου «6»

Η πολυεθνική άσκηση Έρευνας και Διάσωσης καταλαμβάνει μεγάλη έκταση και διεξάγεται σήμερα από τις 9:30 π.μ. μέχρι και την 1:00 μ.μ., εντός του αμφισβητούμενου από την Άγκυρα τεμαχίου «6», ενέχοντας έτσι πολλαπλούς συμβολισμούς για την αποφασιστικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεπικουρούμενης από τον διεθνή παράγοντα και την διεθνή νομιμότητα, να ολοκληρώσει το ενεργειακό της πρόγραμμα παρά τους λεονταρισμούς και τις απειλές της Άγκυρας.

Με βάση τις δεσμεύσεις των εναέριων περιοχών στις οποίες προχώρησε το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας για λογαριασμό του Κέντρου συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, καθίσταται σαφές ότι η συγκεκριμένη άσκηση στοχεύει στην εκπαίδευση και ετοιμότητα αντιμετώπισης συμβάντων κατά την φάση της διεξαγωγής των γεωτρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.com.cy