Kύπρος: Συνεχίζονται οι προκλήσεις του κατοχικού στρατού

Επαναλαμβάνεται το σκηνικό του περασμένου Νοεμβρίου στη νεκρή ζώνη της ακριτικής Δένειας, την ώρα μάλιστα που «εδραιώνεται» η κατάσταση στα Στροβίλια και αλλού με την προώθηση του κατοχικού στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ελληνοκύπριοι γεωργοί μετέβησαν το Σάββατο στα χωράφια τους για να επιθεωρήσουν τα σπαρτά τους, αλλά παρεμποδίστηκαν από μέλη του τουρκικού στρατού.

Όπως επιβεβαίωσε ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, είκοσι περίπου στρατιώτες παρατάχθηκαν ώστε να μην επιτραπεί η διέλευση στους Ελληνοκύπριους γεωργούς.

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη, τον τελευταίο χρόνο άρχισε αυτή η πρόκληση, σε μια προσπάθεια διεκδίκησης και εδραίωσης των κατοχικών στρατευμάτων εντός της νεκρής ζώνης, που αποτελεί έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας που παραδόθηκε στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Μάλιστα, αυτή τη φορά, οι Τούρκοι στρατιώτες «κουβάλησαν» και Τουρκοκύπριους γεωργούς για να επιβάλουν νέα τετελεσμένα.

Ερωτηθείς αν οι γεωργοί προτίθενται να ξαναπροσπαθήσουν να μεταβούν στα χωράφια, ο κ. Παναγιώτου εξήγησε ότι ήθελαν απλώς να επιθεωρήσουν το κριθάρι, το σιτάρι και τους σανούς και ως εκ τούτου θα αναμένουν τις εξελίξεις.

Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ βρίσκονται σε επικοινωνία με τους άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι οποίοι «δεν μπορούν να κάνουν και τίποτε», όπως παραδέχθηκε ο Κοινοτάρχης της ακριτικής Δένειας.

πηγή: Philenews