Ο Ερντογάν δεν θέλει τον νέο ηγέτη τον τουρκοκυπρίων! Τι τον εξόργισε

Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την εκλογή του Μουσταφά Ακκιντζί στην ηγεσία του ψευδοκράτους , ο Ταγίπ Ερντογάν έδειξε την αντιπάθειά του. Κατηγόρησε τον Ακκιντζί για την δήλωσή του ότι “πλέον δεν υπάρχει μικρή πατρίδα, αλλά δύο αδελφές χώρες”.

Ο Ερντογάν πριν αναχωρήσει για το Κουβέϊτ δήλωσε:

“Ο κύριος Ακκιντζί είναι ένας πρόεδρος που έχει εκλεγεί από το ‘λαό της βορείου Κύπρου’. Αλλά όταν λέει ότι είμαστε δύο αδελφές χώρες  βγαίνουν άλλα πράγματα. Αυτά που βγαίνουν από το στόμα του κυρίου προέδρου πρέπει να τα ακούει με τα αυτιά του. Επομένως και ως αδελφοί υπάρχουν οι κανόνες εργασίας. Υπάρχει και το τίμημα ως μικρή πατρίδα και μητέρα πατρίδα. Εμείς πληρώσαμε το τίμημα στη βόρεια Κύπρο. Από κει και πέρα για την οικοδόμησή τους, για να υπάρξει η συνέχιση αυτής της διαδικασίας ακόμη, το κόστος που πληρώσαμε εμείς εκεί είναι κάπου ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Αυτά είναι σοβαρά ποσά. Εμείς ποτέ δεν αγνοήσαμε τα εκεί. Μήπως ο κύριος Ακκιντζί νομίζει ότι αυτή τη διαμάχη μπορεί να την κάνει από μόνος του; Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Δεν μπορούμε εμείς να κοιτάξουμε την Κύπρο με τον ίδιο τρόπο που την κοιτάνε εκείνοι”.

Την ώρα που ο Ερντογάν έκανε αυτές τις οργισμένες δηλώσεις ο Ακκιντζί τον άκουγε σε απ΄ ευθείας σύνδεση στο στούντιο του CNNTurk και απάντησε:

“Εμείς δηλαδή να μείνουμε πάντοτε μικρή πατρίδα; Να μην μεγαλώσουμε; Να μην σταθούμε στα πόδια μας;”.