Ο Manafort, ένας πρώην Ρώσος πράκτορας και ένας στενός συνεργάτης του Πούτιν προωθούσαν κόμμα στην Κύπρο

 Έγγραφο του 2009 καταγράφει τη στρατηγική του Πολ Μάναφορντ για προώθηση συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος και του αρχηγού του στην κυπριακή πολιτική σκηνή με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2009 και τις βουλευτικές εκλογές του 2011.

Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορντ, παραδέχθηκε ενοχή για την εμπλοκή του στην υπόθεση επηρεασμού των αμερικανικών εκλογών από τη Ρωσία, όμως δεν είναι η μοναδική χώρα στην οποία μεσολάβησε για να αποκτήσει επιρροή η Μόσχα. Σε έγγραφο ημερομηνίας 20 Απριλίου 2009 ο Μάναφορντ ενημερώνει τον Ρώσο ολιγάρχη και στενό συνεργάτη του Πούτιν, Όλεγκ Ντεριπάσκα, για τη δράση του στην Κύπρο και την προώθηση συγκεκριμένου κόμματος.

Στο έγγραφο ο Μάναφορν ενημερώνει τον Ντεριμπράσκα για τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής που ακολουθεί για την προώθηση του «KC» και του κόμματος «MRC»:

Ακολούθως ο Μάναφορντ παραθέτει τα δεδομένα σε σχέση με το συγκεκριμένο κόμμα καταγράφοντας ότι διαθέτει 4.500 μέλη και τρία μικρά γραφεία στη Λευκωσία. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας πέντε επαρχιακών γραφείων στις κύριες εκλογικές περιφέρειες», σημειώνει. Σε σχέση με τη μεγαλύτερη προβολή στην Ε.Ε. και το εξωτερικό, στο έγγραφο καταγράφεται μία σειρά δράσεων όπως συναντήσεις με Ευρωπαίους επιτρόπους και εμφάνιση του KC σε διάφορες εκδηλώσεις μέρος των οποίων θα αναλάμβανε να συντονίσει ο Ντέιβις Μάναφορντ.

Το έγγραφο καταλήγει αναφέροντας ότι ο ίδιος ο KC πίστευε πως πετυχαίνοντας τους πιο πάνω στόχους θα βελτιώσει τη θέση του κόμματος MRC για τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η επίτευξη των μελλοντικών στόχων που όμως δεν προσδιορίζονται. Το έγγραφο έφερε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος των New York Times Κένεθ Βόγκελ, σημειώνοντας ότι πέραν των αμερικανικών εκλογών και της προώθησης των ρωσικών συμφερόντων στο Μαυροβούνιο, το δίδυμο Μάναφορντ, Ντεριπάσκα προωθούσε συγκεκριμένο κόμμα και στην κυπριακή πολιτική σκηνή.


Πηγή Philenews