Οι Τούρκοι λένε…εθνικιστή τον Αναστασιάδη!

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Mια <<διαφορετική>> διάσταση των εκλογών στην Κυπριακή Δημοκρατία αναδεικνύει η τουρκική εφημερίδα  Hurriyet σε ανταπόκριση του κ. Ομέρ Μπιλγκέ από τα Κατεχόμενα από τον τουρκικό στρατό εδάφη της Κύπρου και  με τον τίτλο «Αντί κυπριακή, ελληνική σημαία».

Ο ανταποκριτής επισημαίνει συγκεκριμένα ότι στην «νότια Κύπρο» – όπως αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία – στις εκλογές του 2008 που είχε εκλεγεί ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας , οι οπαδοί του είχαν βγει στους δρόμους κρατώντας  «Ελληνοκυπριακές  σημαίες» ( σ.σ. εννοεί της Κυπριακής Δημοκρατίας) , όμως αυτήν την φορά – σημειώνει – οι δρόμοι του «Ελληνοκυπριακού  τομέα» στολίστηκαν με Ελληνικές σημαίες.

 Και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι ενώ ο κ. Χριστόφιας τηρούσε μια «ιδεολογία Κύπρου», τώρα με την εκλογή του κ. Αναστασιάδη βάρυνε η πλευρά του  ελληνικού εθνικισμού. Εκείνο το οποίο τράβηξε την προσοχή μεταξύ του αριστερού και του δεξιού ηγέτη, ήταν η ευαισθησία όσον αφορά την σημαία, υποστηρίζει . Ενώ ο κ. Χριστόφιας πρόβαλλε την «κυπριακή σημαία» ( τα εισαγωγικά του κειμένου) , ο κ. Αναστασιάδης κατά την προεκλογική εκστρατεία του ετοίμασε τα πάντα από πλευράς προεκλογικού υλικού στα χρώματα του γαλάζιου και του λευκού.