Οι Τούρκοι λένε ότι «η Εθνική Φρουρά στην Κύπρο πεινάει»! Η αλήθεια για ελλείψεις τροφίμων

Προπαγάνδα  κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας,Ψυχολογική Επιχείρηση ειδικά κατά της Εθνικής Φρουράς, απλή δημοσιογραφική ενημέρωση  ή και όλα μαζί ;Ο λόγος για τον Τουρκικό τύπο που  με προφανή στόχο την αποσταθεροποίηση των Κυπρίων, δίνει με τον …δικό του τρόπο τα περιστατικά υπολειτουργίας νέου συστήματος προμηθειών  τροφίμων και άλλων ειδών υπεραγοράς από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα της Κύπρου περιλαμβανομένης και της   Εθνοφρουράς.

Το προπαγανδιστικό κόλπο έγκειται στο ότι ενώ το πρόβλημα υπολειτουργίας οφείλεται σε δυσλειτουργία λόγω της νέας συμφωνίας-πλαίσιο που ετοιμάστηκε για λογαριασμό του Γενικού Λογιστηρίου της Κύπρου σε σχέση με την προμήθεια τροφίμων κλπ, οι Τουρκοι  (όπως πχ η εφημερίδα Ortadogu) συνδέουν έμμεσα το όλο θέμα με αναφορές στο  δημόσιο χρέος της  Κύπρου  τονίζοντας ότι εντός ενός έτους παρουσίασε αύξηση 3,3 δις ευρώ…

Όπως αναφέρουν Κυπριακά δημοσιεύματα  (π.χ. Φιλελεύθερος) παρά την  υπολειτουργία του συστήματος,  οι στρατιώτες σε καμία περίπτωση δεν έμειναν χωρίς φαγητό, αφού οι ανάγκες τους σε κρέας -έλειψε αρχικά  το αρνίσιο – καλύπτονται με χοιρινό και μαλάκια. Τις τελευταίες ημέρες στο Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου προσπαθούν να επιλέξουν προμηθευτές με βάση τη συμφωνία-πλαίσιο, ωστόσο οι εταιρείες που είναι πρόθυμες να αναλάβουν την προμήθεια του στρατού, παρουσιάζονται ανέτοιμες να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες παρά τις υψηλές προσδοκίες που δόθηκαν αρχικά . Και αυτό επίσης παρά το γεγονός ότι γίνονται προσπάθειες για να προμηθευτεί η Εθνική Φρουρά τα τρόφιμα που παρουσιάζουν έλλειψη το συντομότερο,  με συνοπτικές διαδικασίες 

Εκτιμάται πάντως, αναφέρεται, ότι εντός Φεβρουαρίου τα όποια προβλήματα που προέκυψαν θα επιλυθούν και η Εθνική Φρουρά θα προμηθευτεί τουλάχιστον με κοτόπουλα, αβγά και ψαρικά..
     
 Το πρόβλημα ξεκίνησε στην  Εθνική Φρουρά, όταν οι συμβάσεις της  έληξαν με το τέλος της χρονιάς, ενώ άλλες τις τελευταίες ημέρες-  με αποτέλεσμα να αναζητούν μάταια προμηθευτές για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στον στρατό. Τα προβλήματα άρχισαν από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου όπου κατέληξαν στον στρατό κοτόπουλα «χαλάλ» εκτός προδιαγραφών, μετά τη λήξη συμβολαίου που είχε η Εθνική Φρουρά με τον παραδοσιακό προμηθευτή της.(Με τον όρο «χαλάλ» περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες της μουσουλμανικής θρησκείας. Στην περίπτωση του κρέατος, πρόκειται για προϊόντα που κατ’ αρχάς δεν περιέχουν χοιρινό και προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με συγκεκριμένο τελετουργικό). Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έλλειψη και σε αβγά και ψαρικά.

Διαβάστε ακόμη:

Κύπρος: Προσχέδιο ψηφίσματος για ανανέωση θητείας ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Κύπρος: «Στρατιωτικό παραεπιτελείο» στην Εθνική Φρουρά