«Πολεμικό» πλοίο «δώρο» στην Κύπρο – Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα

“Καθρεφτάκια για ιθαγενείς” ή “πολεμικό πλοίο πρώην θαλαμηγός σουλτάνου στη Κύπρο.

Η είδηση;

Ο Υπουργός Άμυνας του Σουλτανάτου του Ομάν, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο, με επιστολή του προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας γνωστοποιεί την απόφαση για δωρεάν παραχώρηση ενός πολεμικού σκάφους, ως δώρο προς το Υπουργείο Αμυνας.
Ο Υπουργός του Σουλτανάτου του Ομάν, αρμόδιος για θέματα Αμυνας, Σαϊντ Μπιν Σαούντ Βιν Χαρίμπ Αλ Μπουσάλντι, η Κυβέρνηση του Σουλτανάτου αποφάσισε να δωρισει στο Υπουργείο Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ενα πολεμικο σκαφος το οποιο θα χρησιμοποιείται απο την Εθνική Φρουρά.
Πρόκειται για πολεμικό σκάφος μήκους 61 μέτρων, 948 τόνων, με βαση τα εγγραφα που συνοδεύουν την επιστολή, η οποία έχει ως παραλήπτη τον πρώην Υπουργό Αμυνας Φώτη Φωτίου.

Ο συνάδελφος Μανώλης Καλατζής όμως από τον ΠΟΛΙΤΗ αναφέρει έχοντας και την σχετική φωτογραφία:
“Πριν κάνουμε χαρές για το «πολεμικό πλοίο» που θα μας χαρίσει το Ομάν, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρόκειται για τη θαλαμηγό Al Mubrukah που κατασκευάστηκε το 1970 (44 ετών). Αρχικώς το χρησιμοποιούσε για κρουαζιέρες ο Σουλτάνος και το 1997 το βάφτισαν «περιπολικό» και «εκπαιδευτικό». Διαθέτει δύο πυροβόλα. Ένα Bofors 40 χιλιοστών και ένα δίδυμο Oerlikon 20 χιλιοστών. Αν εσάς, ο γείτονας σας χάριζε ένα αυτοκίνητο του 1970 θα το δεχόσασταν;”

Έλα ντε…