OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυπριακός Τύπος σήμερα 06-01-13

06/01/2013 - 16:36
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Το ζήτημα της βιωσιμότητας του κυπριακού χρέους και οι διεργασίες στις Βρυξέλλες για το θέμα του κυπριακού μνημονίου, οι δηλώσεις υποψηφίων και άλλων πολιτικών για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, η διαδικασία αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, στο πλαίσιο της οποίας αναμένονται απολύσεις, και το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στις κυριακάτικες εκδόσεις τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Υπομονή και θυσίες»
φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή ο οποίος αναφέρει πως μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην έγκριση του Μνημονίου, αλλά αποκλείει κούρεμα του κυπριακού χρέους. Αλλού αναφέρει πως μέλος της Αστυνομίας στη φρουρά του Προέδρου της Δημοκρατίας προήχθη επ’ ανδραγαθία γιατί ανέπτυξε σύστημα πληροφοριών το οποίο απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρει πως σχεδόν πέντε χιλιάδες νέοι από την Κύπρο έχουν αποστείλει βιογραφικό για αναζήτηση εργασίας σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Δυναμική συσπείρωσης στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ»
δημοσιεύει συνέντευξη του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά, ο οποίος ανέφερε πως θα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και απηύθυνε κάλεσμα για αποτροπή εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη. Αλλού η εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη της Ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους η οποία εκτιμά πως είναι εφικτό ο Νίκος Αναστασιάδης να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη Κυριακή. Αλλού η εφημερίδα σημειώνει πως μειώνονται οι κοινοτικοί και αλλοδαποί εργαζόμενοι.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «’Ψήνουν’» διπλή απόφαση» αναφέρει στο κύριο της θέμα πως συντονισμένες προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη από τις Βρυξέλλες με ζητούμενο να δεσμεύσουν και τους σημερινούς και τους επόμενους κυβερνώντες στην υλοποίηση του κυπριακού μνημονίου. Αλλού αναφέρει πως λουκέτο βάζουν τέσσερις επιχειρήσεις την ημέρα και πως σε εννιά μήνες διαγράφηκαν 4 χιλιάδες 167 εταιρείες. Ακόμη γράφει πως μήνυμα αλληλεγγύης στέλνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς για τις προσπάθειες αναχρηματοδότησης της Κύπρου από την Τρόικα.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ξεφορτώθηκε έγκαιρα τα αξιόγραφα» αναφέρει πως μεγαλοτραπεζίτης φρόντισε να πωλήσει πακέτο αξιογράφων με κέρδος ενός εκατομμυρίου ευρώ προτού έρθουν στην επιφάνεια τα κεφαλαιουχικά ελλείμματα της τράπεζας, που την οδήγησαν τελικά να ζητήσει κρατική στήριξη. Αλλού αναφέρεται σε μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΕΔΟΝ ενάντια στα επώδυνα μέτρα που επιβάλλει η Τρόικα. Ακόμη δημοσιεύει δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου, ο οποίος σχολιάζοντας δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη, είπε πως «δεν μπορεί πάντοτε να αποκρύβει από τους πολίτες το πραγματικό του πρόσωπο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ».

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” με κύριο τίτλο «η Κεντρική Τράπεζα υπερασπίζεται την επαναπρόσληψη αφυπηρετήσαντος προσωπικού» αναφέρει πως τουλάχιστον δυο εργαζόμενοι στην Κεντρική Τράπεζα, που είχαν αφυπηρετήσει πρόωρα για να μην χάσουν τα ωφελήματά τους, έχουν επαναπροσληφθεί με συμβόλαια. Αλλού αναφέρει πως οι γονείς μιας Μουσουλμάνας έχουν ακολουθήσει τη δικαστική οδό επειδή το μόνο ορθόδοξο ελληνικό δημοτικό σχολείο στη Βρετανία απαγόρευσε στην κόρη τους να πηγαίνει σε αυτό φορώντας μαντίλα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στις μεγάλες πυρκαγιές στην Τασμανία, όπου η θερμοκρασία έφθασε μέχρι και τους 41 βαθμούς.

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Καθημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανοίγει αύριο ο δρόμος για 407 απολύσεις» πως αρχίζει η διαδικασία απολύσεων στις Κυπριακές Αερογραμμές, αποξένωσης τριών τμημάτων και μείωσης των μισθών κατά 10%. Αλλού αναφέρει πως ογδόντα τρεις προτάσεις, οι διπλάσιες από ότι αναμενόταν, υποβλήθηκαν συνολικά στην Υπηρεσία Τεχνολογίας στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Επίσης γράφει πως σε πρόσφατη έκθεση της γαλλικής Γερουσίας σχετικά με την κυπριακή κρίση, εντοπίζονται πολλές ευθύνες στο τραπεζικό σύστημα, ενώ σημειώνεται εκτενώς η απόπειρα της Λευκωσίας να εξαρτηθεί από τη Ρωσία.

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Μάχη» με κύριο τίτλο «Σχοινοβάτες του τρόμου» αναφέρεται σε τρεις προτάσεις που θα θέσουν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ σε έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής την Τρίτη για διατήρηση του δημόσιου χρέους σε δημόσια επίπεδα. Αλλού γράφει πως αποτελούν λαιμητόμο οι νέοι φόροι και η ανεργία που μέρα με τη μέρα διογκώνονται. Επίσης δημοσιεύει συνέντευξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού, σύμφωνα με τους οποίους «Κλέφτες και απατεώνες καταδυνάστεψαν Ελλάδα – Κύπρο».

cna.org.cy

Tags: NEWSPAPERSΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΚΥΠΡΟΣΤΥΠΟΣ

Related Posts

Υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113: Παραδίδεται ως μουσείο τη Δευτέρα 11 Μαΐου στο Φλοίσβο
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη – Τι συζήτησαν

08/05/2026 - 19:51
Spike LR2
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SPIKE LR2: H Εθνική Φρουρά Κύπρου εκπαιδεύεται στο ισραηλινό αντιαρματικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς [vid]

05/05/2026 - 21:18
ΕΕ - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

ΕΕ: «Κάτι κινείται» για το άρθρο 42.7 περί ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής

24/04/2026 - 13:11

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1918 o Ελληνικός Στρατός νικάει τους Βούλγαρους στο Μακεδονικό μέτωπο

Ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία με 800 drones και πυραύλους: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν

Summer Campus Στρατιωτικών Σχολών – Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα της ΣΣΕ και της ΣΜΥ [vid]

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί ζητά την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων Ιρανών που συνελήφθησαν στο Κουβέιτ

«Βόμβα» από Νετανιάχου: Επισκέφθηκε μυστικά τα Εμιράτα κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν

Ουκρανία: Υπέγραψε συμφωνία για drones με τη Λιθουανία – Θα στείλει εμπειρογνώμονες στην Λετονία

Πούτιν: «Η Ρωσία θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις πυρηνικές της δυνάμεις» – Νέος νόμος για την απελευθέρωση Ρώσων που κρατούνται στο εξωτερικό

Top News

Μαρία Καρυστιανού για την τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Καταγγέλλουμε ένα έγκλημα» - «Το κράτος εγκλωβίζει τα παιδιά μας»

Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης για τον ακρωτηριασμό του 22χρονου στο Survivor: «Δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο γεγονός»

Κεφαλονιά: Τα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Μυρτώ στην μητέρα της, λίγο πριν πεθάνει - «Μαμά μου σε ευχαριστώ»

Eurovision 2026: Ο Akylas τραυματίστηκε πριν τον μεγάλο τελικό - Οι αλλαγές στο πρόγραμμά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert