OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυπριακός τύπος σήμερα 29-09-12

29/09/2012 - 15:32
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
 Ο απόηχος της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ για στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη, οι δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΟΙΚ για διασύνδεση του δανείου προς την Κύπρο με τη στήριξη της οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ, οι επικείμενες εξελίξεις αναφορικά με το πακέτο μέτρο της Κυβέρνησης, το τα νέα στοιχεία για την άνοδο της ανεργίας στην Κύπρο, οι αλλαγές στο σύστημα διορισμού στα σχολεία και η παράνομη σύλληψη ψαράδων από τις κατοχικές αρχές είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια», με τίτλος «Αλλάζει ο πολιτικός άξονας», γράφει ότι η απόφαση του ΔΗΚΟ να στηρίξει την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο θέτει τέρμα στους διχασμούς του παρελθόντος και οδηγεί σε μια νέα κοινωνική πλειοψηφία. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν τέσσερεις ψαράδες, δύο Ε/κ και δύο Αιγύπτιους, ενώ έπλεαν σε διεθνή χωρικά ύδατα. Επίσης αναφέρει ότι η Κύπρος καταγράφει την 3η ταχύτερη άνοδο της ανεργίας στην ΕΕ, σύμφωνα με την Κομισιόν.

«Πορεία στη βάση ξεκινά η ηγεσία του ΔΗΚΟ» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Σημερινή», ώστε, όπως γράφει, να πείσει η ηγεσία του κόμματος για την ορθότητα της απόφασης για στήριξη της υποψηφιότητας Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα σημειώνει ότι ένας από τους όρους που θέτει η Ρωσία για την παραχώρηση δανείου 5 δις στην Κύπρο είναι να δοθούν ως μέρος μιας συντονισμένης οικονομικής βοήθειας με την ΕΕ, κατά τον Ρώσο ΥΠΟΙΚ Siluanov. Επίσης γράφει για νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Μας χρεώνουν και τον καφέ», γράφει ότι το δημόσιο επωμίζεται κάθε χρόνο κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μόνο για τους καφέδες και τα σάντουιτς κρατικών αξιωματούχων και υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, που σε συνδυασμό με το επίδομα εξωτερικού ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ. Ακόμη γράφει για μαύρη τρύπα στη δημόσια ασφάλεια, καθώς υπάρχουν 300 κενές θέσεις σε Αστυνομία και Πυροσβεστική λόγω αφυπηρετήσεων ή παραιτήσεων. Ακόμη αναφέρει ότι κλειδώνει το κυβερνητικό πακέτο μέτρων ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται έκτακτα τη Δευτέρα.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Πρόσβαλε όλους τους ηγέτες του ΔΗΚΟ» γράφει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάστηκε προσβλητικός προς όλες τις ηγεσίες του ΔΗΚΟ που συνεργάστηκαν διαχρονικά με διάφορους πολιτικούς χώρους, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται συνεργασία στη βάση πολιτικών θέσεων και όχι του διαμοιρασμού λαφύρων. Άλλου γράφει ότι σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, η συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ θα αποβεί σε βάρος του λαού. Ακόμη γράφει ότι η διενέργεια ανεξάρτητου διαγνωστικού ελέγχου του τραπεζικού συστήματος ανατέθηκε στην εταιρεία PIMCO.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι «Ο καρκίνος κοστίζει 124 δις ευρώ το χρόνο», στις χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με την πρώτη ολοκληρωμένη εκτίμηση από επιστήμονες που συγκέντρωσαν στοιχεία από ΠΟΥ, ΟΟΣΑ, εθνικές έρευνες και κρατικές υπηρεσίες. Αλλού γράφει ότι καταδικάστηκε σεφ στο Λος Άντζελες, ο οποίες έβρασε το σώμα της δολοφονημένης συζύγου του για τέσσερεις μέρες. Επίσης γράφει ότι το δημοτικό συμβούλιο Λευκωσίας κίνησε νομικές διαδικασίες κατά 8 επιχειρήσεων για όχληση του κοινού.

Tags: NEWSPAPERSΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

Υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113: Παραδίδεται ως μουσείο τη Δευτέρα 11 Μαΐου στο Φλοίσβο
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη – Τι συζήτησαν

08/05/2026 - 19:51
Spike LR2
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SPIKE LR2: H Εθνική Φρουρά Κύπρου εκπαιδεύεται στο ισραηλινό αντιαρματικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς [vid]

05/05/2026 - 21:18
ΕΕ - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

ΕΕ: «Κάτι κινείται» για το άρθρο 42.7 περί ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής

24/04/2026 - 13:11

Διαβάστε Επίσης

Οπλισμένα τουρκικά F-16 παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Η UNIFIL κατηγορεί τη Χεζμπολάχ για επιθέσεις με drones – Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο

Δένδιας από την Ξάνθη: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι αναπόσταστο κομμάτι της ταυτότητας της Ελλάδας» [pics, vid]

AIM-9X Compact Variant: Το αμερικανικό ΠΝ ετοιμάζει νέα έκδοση του πυραύλου για τα F-35 και τα CCA

GUR: Παρατεταμένη και κατά κύματα αιματηρή επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Εντυπωσιακή υποδοχή Τραμπ στο Πεκίνο, στην πρώτη επίσκεψη στην Κίνα από το 2017 [vids]

WSJ: O επικεφαλής της Μοσάντ επισκέφθηκε τα Εμιράτα δύο φορές κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν τερματικό σταθμό πετρελαίου στο Κρασνοντάρ και μονάδα φυσικού αερίου στο Αστραχάν

Top News

Ο Στρατής Λιαρέλλης αποχωρεί από τον ΑΝΤ1 μετά από 30 χρόνια

Survivor: «Ο Σταύρος δεν μασάει τίποτα, αφού είναι ζωντανός δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε» λέει φίλος του παίκτη που ακρωτηριάστηκε

«Είσαι πολύ όμορφη»: Το SMS του Μακρόν σε Ιρανή ηθοποιό που προκάλεσε την έκρηξη της Μπριζίτ και το viral χαστούκι

Απόφαση - «βόμβα» για τις χρεώσεις 0,80 ευρώ σε λογαριασμούς καταθέσεων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert